Ballesteros i Pellicer exigeixen a Foment el compliment de l’acord ferroviari al complet

    Els batlles demanen una reunió amb la Generalitat i una altra amb el Ministre de Foment per tal que el projecte passi del paper a l'execució

    Els alcaldes de Tarragona i Reus reforcen la seva reivindicació per les infraestructures ferroviàries. Josep Fèlix Ballesteros i Carles Pellicer s’han reunit aquest dijous, 29 de novembre, per refermar el seu acord i tornar a exigir el compliment de tots els punts, sense excepció. Els batlles han defensat que es tracta d’una reivindicació unitària, com s’havia demandat històricament, i amb un projecte clar, motiu pel qual exigeixen que aquest es dugui a la pràctica i no es quedi només al paper.

    “Continuem parlant de lideratge de territori i projecte que ens impliquen a tots”, ha manifestat Ballesteros. “Hem ratificat de forma molt clara el document que vam signar i va avalar el govern de la Generalitat”, ha continuat explicant el batlle tarragoní. Per la seva banda, Pellicer ha fet referència “als darrers esdeveniments”, referint-se a les declaracions del comissionat del govern espanyol per les obres del Corredor del Mediterrani, Josep Vicent Boira, sobre el descart de l’estació intermodal de l’aeroport de Reus dins els projectes del Ministeri de Foment. En aquest sentit, el batlle reusenc ha manifestat que “ens demanaven unitat i la tenim; ens demanaven un projecte i el tenim; i ens demanaven fermesa i també la tenim” i per això ha defensat que “necessitem que es prioritzi la regió”.

    En aquesta línia, ambdós alcaldes han reclamat una reunió amb la Generalitat i una reunió posterior amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, per tal d’exigir l’execució del projecte. “Volem fets; que des de la Generalitat i l’estat es plasmin els projectes”, ha pronunciat Pellicer que ha afegit que “necessitem més sensibilitat del govern de l’estat cap a aquesta regió”. Ballesteros i Pellicer han assegurat la unitat i el compromís dels 5 alcaldes -de Tarragona, Reus, Salou, Vila-seca i Cambrils- que van signar l’acord, i els seus municipis.