Balanç positiu del funcionament de Línia Verda d’Alcanar en el seu segon aniversari

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Línia Verda d’Alcanar acaba de complir dos anys de funcionament actiu. Aquesta aplicació mòbil permet a la ciutadania comunicar incidències sobre l’equipament urbà i la implica directament en la consecució d’un municipi més sostenible.

  El nombre de veïns que utilitzen l’app ha augmentat progressivament, coincidint amb l’impuls que li ha donat el consistori per a agilitar-la i acostar-la a tothom. Joan Roig, regidor de Participació Ciutadana, agraeix als veïns i veïnes “la seua col·laboració, gràcies a la qual tots els canareus podem gaudir d’un municipi més net i amb més qualitat mediambiental”. Així mateix, anima aquells que encara no en són usuaris a “confiar en aquesta eina i fer-se-la seua, ja que és un canal directe de comunicació amb l’equip de govern”.

  Per la seua banda, Ivette Fibla, regidora d’Ordenació del Patrimoni, explica que, “en el moment en què l’Ajuntament rep la notificació d’incidència,  s’inicien les gestions per a que el departament responsable la solucione”.  El tipus d’incidències que més s’ha detectat fa referència a la neteja, seguit de l‘enllumenat, les voreres i calçades, els parcs i jardins i la via pública.

  “En l’actualitat, el 80% de les incidències notificades ja han estat solucionades, mentre que un 14% es troben en procés, ja que impliquen un temps d’execució més dilatat”, afegeix Fibla, que també és regidora d’Obres i Serveis.

  Com funciona Línia Verda?

  Per a utilitzar el servei, a través de telèfon intel·ligent o tauleta, és necessari descarregar l’aplicació gratuïta Línia Verda.

  Per a comunicar una incidència, cal seleccionar el tipus de categoria. Posteriorment, Línia Verda geolocalitza les coordenades exactes de la situació i l’usuari hi pot adjuntar una foto i una breu descripció. La ciutadania coneix en tot moment l’estat en què es troba la seua comunicació gràcies a les notificacions que rep al seu dispositiu mòbil.

  L’eina també permet de plantejar consultes mediambientals. Un equip d’experts de Línia Verda respon en un termini de 24 hores.

  A més, el web www.liniaverdaalcanar.com inclou informació d’interès, com una guia de bones pràctiques, consells ambientals, recursos d’educació ambiental i dades mediambientals d’Alcanar.