Balaguer reobre els seus monuments el 13 de juny

  El proper dissabte dia 13 de juny reobren els monuments de la ciutat

  El proper dissabte, 13 de juny, reobren els monuments de Balaguer. Ho fan en plena fase 2 de la desescalada i per visitar-los s’hauran de respectar totes les mesures de seguretat i protecció establertes per les autoritats sanitàries. Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer la paera de Turisme, Maria Pau Ortiga, que recorda que s’hauran de respectar les distàncies, evitar les aglomeracions a l’accés als monuments i dur la mascareta, fins i tot si es visita la muralla, ja que, segons diu Ortiga, no es pot establir un circuit d’un sol sentit.

  Dissabte es reobriran tots els monuments i la majoria es podran visitar els caps de setmana en els horaris habituals tot i que aquests s’ampliaran a partir del 24 de juny
  i durant el període d’estiu. El recorregut per les muralles es podrà fer tant dissabte
  com diumenge de 11 h a 14 h i des del 24 de juny fins al 15 de setembre també es podrà fer de dilluns a diumenge de 10 a 19 h.

  Les visites a l’església de Santa Maria estaran limitades a un màxim de 16 persones i l’horari serà també dissabtes i diumenges de 10 a 14 h fins al 24 de juny, data a partir de la qual canviaran els horaris de visita. Així, els dissabtes es podrà visitar aquest monument de 10 h a 13 h i de 17 a 19 i els diumenges de 10 h a 13 h.

  L’església romandrà tancada, com és habitual, els dilluns. També fins al 24 de juny, de 10 a 14 h, es podrà visitar el claustre de Sant Domènec i a partir d’aquella data
  les visites es podran fer durant tota la setmana, de dilluns a dissabte de 10 h a 19 h i els diumenges de 10 h a 13 h. Finalment, pel que fa al jaciment arqueològic del Pla d’Almatà també des d’aquest dissabte i fins al 24 de juny es podrà visitar en horari de matí de les 11 h fins a les 14 h els caps de setmana. A partir d’aquella data i fins al 15 de setembre l’horari s’amplia de les 10 h a les 19 h els dissabtes mentre que diumenge només es podrà visitar als matins, de 10 a 13 h.

  La reobertura dels monuments permetrà activar les dos activitats que es van presentar fa uns dies per potenciar el turisme familiar. Les dos iniciatives enfocades al turisme familiar sota la marca Balaguer en família són dos recorreguts per la ciutat, dos jocs de pistes sota el lema: “Els tresors perduts” i “Ens fem una selfie”.

  Es tracta de dos iniciatives que busquen apropar els elements patrimonials i la història de Balaguer als més petits.

  La primera d’aquestes dos iniciatives, “Els tresors perduts”, té una durada aproximada de dues hores i es tracta d’un recorregut, a través de pistes, pels monuments més emblemàtics de la ciutat passant per la plaça del Mercadal, el carrer Major, el carrer del Torrent i visitant espais tan emblemàtics com el Castell Formós, el Sant Crist o el Pla d’Almatà.

  La segona proposta, “Ens fem una selfie”, té una durada aproximada d’una hora i mitja i busca una major complicitat i participació de la ciutadania i del turisme en les xarxes socials que donen a conèixer la cultura i el turisme a la ciutat.