Aspa no permetrà caçar el tord en senyal de dol per la mort dels dos agents rurals

    L'ajuntament ha fet aquest diumenge un homenatge íntim a les famílies i companys de les víctimes

    L’Ajuntament d’Aspa (Segrià) ha anunciat que la temporada que ve no concedirà permisos de cap de setmana per caçar el tord al municipi en senyal de dol per la mort dels dos agents rurals tirotejats per un caçador el passat 21 de gener. Precisament, l’autor confés del crim s’havia desplaçat a Aspa per practicar aquest tipus de caça que, segons l’alcaldessa, Maria José Invernon, està massa poc controlada. Per això des del consistori exigeixen al Departament d’Agricultura que defineixi un nou protocol més restrictiu que protegeixi els agents rurals que han de controlar aquesta pràctica. El consistori ha organitzat aquest diumenge un homenatge íntim a les famílies i companys de les víctimes.
    Els permisos per caçar el tord se solen donar als mesos de gener i febrer durant el cap de setmana però l’any que ve al vedat d’Aspa no es concediran. L’alcaldessa assegura que les mesures exigides per concedir-los no són suficients i, per tant, cal evitar riscos. Segons Invernon, durant la temporada els caçadors són els habituals i no hi ha problemes però “la situació canvia quan es comencen a afegir-se els que tenen permisos pel tord, que no els coneixem i no estan tan controlats”.

    El president de l’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya (ASPARC), Francesc Coll, ha aplaudit la iniciativa i comparteix la necessitat d’augmentar els controls. “Tot el que es faci des dels vedats de caça, i sobretot si són de titularitat municipal, per garantir que els caçadors autoritzats siguin persones identificades, que estan al corrent de pagament i que tenen les llicències i les assegurances que han de tenir és bo per a la gent del terme i per a la seguretat dels agents rurals”, assegura.

    L’Ajuntament ha instal·lat en un espai natural del terme un monòlit amb una placa en record de David Iglesias i Xavier Ribes. També s’han plantat dos roures per simbolitzar la noblesa dels agents i la fortalesa que hauran de tenir les famílies per superar la seva pèrdua.