La Primavera arriba a la Masia d’en Cabanyes amb una àmplia oferta d’activitats

  Aquest dissabte es farà una lectura de contes, relats i històries de dones: “HI HAVIA UNA VEGADA DONES. Contes als Museus de Vilanova i la Geltrú”

  Imatge de contes i relats . Cedida

  El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes – CIRMAC vol ser una referència per al públic familiar. En aquest sentit, les propostes que permeten interactuar cultura, art i famílies,  tornen a ésser destacades en les activitats de l’any 2019.

  Amb l’arribada de la primavera, el CIRMAC planteja de nou propostes per a gaudir en família, en un moment en què coincideixen el bon temps i les ganes d’estar a l’aire lliure. En aquest sentit, els espais verds i el jardí són l’excusa per apropar-se a la Masia d’en Cabanyes.

  La programació d’activitats fusiona creativitat, curiositat i interès per l’art: convertir-se en artista, conèixer les peces més singulars i més emblemàtiques del museu, descobrir i compartir inspiracions, veure -potser per primera vegada- la cúpula de la sala de la música d’un palau neoclàssic i la biblioteca del poeta, fer joies i viure l’experiència de conèixer i vestir la indumentària del segle XIX són algunes de les sensacions que es proposen perquè els nens i les nenes s’emportin a casa, sempre de la mà dels pares i les mares, a través de les nostres activitats i tallers.

  Enguany, de manera especial s’ha preparat conjuntament amb la resta de Museus de Vilanova i la Geltrú la commemoració del 8 de març amb l’activitat: Hi havia una vegada dones. Contes als museus de Vilanova, que vol compartir els valors de la igualtat en clau infantil i juvenil a través de contes, relats i històries de dones. Els museus amb aquesta activitat reafirmem que els feminismes i la igualtat han de tenir protagonisme en tots els àmbits de la vida social, política, econòmica, en els espais de la creació cultural i educatius. Per tant, també en els museus de la ciutat de Vilanova i la Geltrú.

   Programa d’activitatsTallers

  Una passejada per descobrir l’entorn i la història de la Masia i plantar flors al seu jardí, amb “La primavera a la Masia d’en Cabanyes. Explorem i posem color al seu jardí” per a fer en família el dia 7 d’abril; un taller de fang amb la ceramista ribetana Lídia Serra, proposta de Setmana Santa, i pel mes de maig, Music Training Lab ens oferirà un “Drum cercle” per a fer en família, on els ritmes i els sons fets pels propis participants ompliran de música els jardins.

  Contes i històries  als Museus de Vilanova i la Geltrú, amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

  El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes se suma a la proposta dels museus de la ciutat de Vilanova. Dones, donetes i donasses, escriptores i poetes, de la mà de les escriptores Rosa Mª Nogué i Teresa Costa-Gramunt, i de la psicòloga ecofeminista i membre del Casal de Dones Rosa Soler Vendrell.

   Les tres contistes explicaran històries al espais íntims i nobles de la Masia d’en Cabanyes (el menjador, la sala de música i la sala russa): “Contes i històries” d’Emliy Dickinson, “El Regal” de Rosa Mª Nogué, amb il·lustracions de Glòria Fort, i altres narracions de nenes i dones que ens inspiren, princeses avorrides de ser roses, princeses amb empremta, prínceps ventafocs i nenes que volen alt…

  El CIRMAC recupera “El Regal” un conte amb orientació no sexista que qüestiona els tòpics de la divisió d’actituds i aptituds segons el sexe que es reprodueixen en el joc i a la vida social, que serà explicat per la pròpia autora.

  Els altres contes i històries visibilitzen i difonen la figura d’Emily Dikinson i plantegen la literatura infantil -i els contes– des d’una òptica feminista i per a la recerca de la igualtat real: “Les nenes seran el que vulguin ser” i “Hi ha alguna cosa més avorrida que una princesa rosa?” de Raquel Diaz Reguero.

  Sant Jordi 2019

   En motiu de la propera Diada de Sant. Jordi, el 14 d’abril es realitzarà la VIII lectura compartida i encadenada de poesia en un acte que vol posar de relleu la figura del poeta Manuel de Cabanyes i enguany especialment, a les dones poetes.

  Visites temàtiques

  Cicle de visites temàtiques “El món a l’època dels Cabanyes” a càrrec de Francesc Carnicer, “1820 Londres-Vilanova. Un piano Clementi en un vaixell d’aiguardents”, a càrrec de la pianista Marina Rodríguez Brià i “Un món estrany, grotesc i oníric. Una mirada crítica als Disparates de Goya”.

  Pels aficionats a la vinicultura, es presenta  el llibre “Raïms. Les principals varietats catalanes: història, cultiu i vins”,  amb passejada entre vinyes i tast de vins, a càrrec de Lluís Giralt.

  Nit dels Museus

   El 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, s’obriran les portes del Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes durant “La Nit dels Museus”, amb música en directe.

  Visites AL CIRMAC

  Visita: DESCOBERTA DEL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL ROMANTICISME, EL LLEGAT CABANYES I L’ESPAI GOYA, els  dissabtes i diumenges a les  11 h, 12 h i 13 h.

  Visita: COL·LECCIONISME I GOYA A LA MASIA D’EN CABANYES, cada primer diumenge de mes, a les 12 h.

  Visites gratuïtes el primer diumenge de mes.