Alumnes dels instituts Torre Vicens i Ronda expliquen les seves vivències als campaments sahrauís del Tindouf

  Reben el diploma per participar en el programa Cicles Formatius a Terreny al Saló de Sessions de la Paeria

  El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha rebut aquest migdia a la Paeria als i les alumnes dels instituts Torre Vicens i Ronda, que han viatjat aquest mes al campament de refugiats de Tindouf, per lliurar-los el diploma de participació en el programa Cicles Formatius a Terreny, un projecte de formació i sensibilització per a la solidaritat dirigit a l’alumnat i professorat de Cicles Formatius de Grau Superior.

  Els participants en aquesta expedició, formada per 17 alumnes, han explicat al Saló de Sessions de l’Ajuntament l’experiència d’aquest viatge de 12 dies als campaments de refugiats sahrauís, durant el qual han conegut la dura realitat amb què es veuen obligats de viure milers de persones. Durant el viatge, els alumnes han estat acompanyats per sengles professors dels centres, una persona de l’associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, un formador a terreny i un responsable de l’Ajuntament de Lleida.

  Aquest és el 8è any que es realitza aquest viatge a terreny, una experiència inoblidable segons els testimonis, ja que durant aquests dies han viscut unes vivències amb un alt contingut emotiu.

  El projecte “Cicles formatius a Terreny” és possible pel treball conjunt de l’Ajuntament de Lleida i Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, que compten amb la col·laboració dels instituts Torre Vicens i Ronda.

  El projecte permet als alumnes viure una experiència sobre terreny, un dels aprenentatges més significatius de la vida d’una persona. Una experiència d’aquest estil obre la finestra a l’esperit crític de les persones i per conseqüència a una actitud més transformadora.

  Durant els dies que ha durat el viatge, els alumnes han conviscut amb famílies dels campaments i han realitzat pràctiques en diferents centres de caràcter socioeducatiu i sanitari com centres de salut, hospitals, escoles i centres de discapacitats, entre altres.

  L’objectiu d’aquest viatge, és la conscienciació sobre la realitat del poble sahrauí i la realització d’un futur vincle i coneixement de la situació dels campaments.

  A l’acte d’aquest migdia a la Paeria també han assistit el regidor Paco Cerdà, el president de Sàhara Ponent, Josep M. Pocino, i les responsables de la direcció i estudis dels centres participants.