Almacelles inaugura la plaça-rotonda del Canal d’Aragó i Catalunya

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El proppassat 24 de setembre, tot coincidint amb el dia gran de les Festes de la Mercè d’Almacelles, es va donar per inaugurada la plaça-rotonda del Canal d’Aragó i Catalunya, i es va posar en servei les obres d’urbanització i arranjament dels vials que connecten amb aquest punt.

  Aquesta plaça-rotonda es conforma com un dels principals vèrtexs de la gran avinguda est-oest que descriu l’Av. de Josep Mas Dordal i l’Av. dels Esports per una banda, i de manera transversal amb el C/ de Binèfar per l’altra. A més a més, l’arranjament de tot aquest sector ha comportat la finalització del tram que restava per urbanitzar i enllumenar del Circuit de la Salut i que encercla finalment tot el perímetre de la població pel sud.

  Pel que fa a la plaça del Canal d’Aragó i Catalunya, es pretenia commemorar i retre homenatge a aquesta obra cabdal per a tots els almacellencs i el revulsiu que va comportar per a l’economia local i per fer d’Almacelles la ciutat dinàmica i puixant que és avui en dia. És, també, un homenatge als pagesos i a la feina feta per generacions i generacions d’almacellencs que han aconseguit transformar unes terres de secà pràcticament ermes a finals del segle XIX, en una agricultura de regadiu, rica i productiva.

  En aquesta plaça s’hi ha ubicat com a element identificador un antic tractor dels anys cinquanta del segle passat amb un arreu propi d’aquells anys, amb arbres propis de la zona quan era de secà com oliveres i plantes aromàtiques i amb poc manteniment i necessitat de reg.

  A l’acte d’inauguració varen assistir, a més de les autoritats locals i pubillatge d’Almacelles, els presidents de la Cooperativa Agroserveis d’Almacelles, SCCL; del Sindicat de Regs, de la Comunitat de Regants i de l’AAVV de la Saira, entre d’altres representants del món agrícola i ramader de la població.