Allez!, La Tortuga que nunca tuve i Efecto Vacío, finalistes del Reussona 2018

  Actuaran el pròxim 21 de juny a l'escenari de les Barraques de la Festa Major de Sant Pere

  Els grups Allez!, La Tortuga que nunca tuve i Efecto Vacío són els finalistes de la XXª edició del Concurs de Música Reussona i actuaran el pròxim 21 de juny a l’escenari de les Barraques de la Festa Major de Sant Pere. La reunió del jurat del concurs realitzada aquest dijous al vespre ha seleccionat La Tortuga que nunca tuve i Efecto Vacío, mentre Allez! ha estat escollit gràcies al vot popular. Tots tres, doncs, passen a la fase final del concurs de música de Reus. L’accés al concert que es farà a l’espai de les Barraques serà gratuït i és una bona oportunitat per gaudir de les propostes musicals dels grup novells de la ciutat i la resta del Camp de Tarragona.

  Les bandes que actuaran
  Els grups finalistes d’aquesta edició son Allez!, una jove banda del Vendrell que el 2016 van formar un grup d’amics. La seva música és una barreja de Rock-Punk- Ska-Reggae-Rap i la banda pesenta el seu primer LP, Salvatge, aquest 2018.

  La Tortuga que nunca tuve és una banda tarragonina formada el 2013 que practica la fusió de diferents estils musicals. L’estiu passat van estrenar Al carrer, el seu primer treball de llarga durada, que agrupa cançons amb una base de mestissatge entre el rap, el folk, la música electrònica i altres estils, amb unes lletres reivindicatives sobre l’actualitat fusionades amb ritmes per ballar, gaudir i saltar.

  La jove banda reusenca de rock Efecto Vacío va néixer l’any 2014 i el 2016 va estrenar el primer treball, Entre Copa y Copa. El 2017 estrena el seu darrer disc Rutinas de Suicidio, un segon EP de fort contingut social, amb una mescla de revolució, distorsió i el rock que acompanya al grup des de els seus primers dies.

  Els tres finalistes han estat escollits entre un total de 12 grups dels 15 que s’han presentat a aquesta edició.

  Premis del concurs
  Els premis d’aquesta edició són 1.500 euros per la formació guanyadora, el segon premi és de 900 euros i el tercer està dotat amb 600 euros.

  A banda d’aquests reconeixements hi ha dues mencions especials: una per un grup novell valorada en 200 euros, que recau en un grup amb una mitjana d’edat dels seus integrants no superior a 21 anys i que el jurat ha decidit que sigui per al grup Impaktats, i una altra menció especial de 200 euros pel millor grup que presenti totes les seves cançons en català, nova de l’edició d’enguany i que és per a La canya del metall.