La nova grada del camp de futbol de Ribes estarà enllestida abans de l’inici de la temporada que ve

L’enderroc de l’antiga graderia del camp de futbol de Ribes per construir-ne una de nova és imminent.

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

L’enderroc de l’antiga graderia del camp de futbol de Ribes per construir-ne una de nova és imminent. En els pròxims dies començaran les obres de la primera fase de la reordenació i millora de les instal·lacions esportives que corresponen a aquesta actuació. La necessitat d’una nova grada ve donada perquè l’actual està obsoleta, en mal estat i no hi ha suficients seients per al públic que es concentra als partits. A més, és descoberta i els dies que hi ha inclemències meteorològiques no es poden refugiar de la pluja.

El projecte d’enderroc i construcció de la nova graderia i marquesina és la materialització d’una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius del 2016. El regidor d’Esport de Ribes, Josep Moya ha explicat que l’inici de les obres “no s’ha pogut fer abans, perquè aquesta actuació forma part d’un projecte molt més ampli de reordenació del camp de futbol i la zona esportiva de Bosc de Plaça que s’ha hagut d’integrar. La seva envergadura, complexitat i tramitació, així com la necessitat de no interferir en el calendari de competició esportiva, han estat els principals factors pels quals no s’ha pogut fer fins ara”.

Amb un pressupost de 231.242 euros i una durada prevista d’un màxim de 4 mesos el projecte inclou la reconstrucció d’un tram de mur de límit del recinte esportiu, l’enderroc de l’edificació dels antics vestidors i graderies en desús i la construcció de les noves graderies amb marquesina i el seu entorn. Amb tot, les obres estaran acabades al setembre per a la nova temporada esportiva.

Des del Club Deportiu Ribes, el president, Santi Marín, ha recordat que quan va entrar l’actual junta directiva va veure que hi havia unes mancances a les instal·lacions i per aquest motiu es va decidir presentar alguns projectes als pressupostos participatius de l’Ajuntament. Gràcies a aquests, a part de la nova grada, ja es disposa de l’estudi de reordenació de les instal·lacions i la futura construcció d’uns nous vestuaris, oficines i lavabos. “Volem que la gent estigui còmode i pugui veure els partits còmodament. Li tocava un canvi d’imatge i unes comoditats que d’aquí uns anys tindrem”, ha manifestat. Per això el president es mostra satisfet i content com a club perquè “veiem que es fan les coses. I si bé voldríem que tot anés molt més ràpid, fa tres anys estàvem com estàvem i ara estem millorant, doncs amb una mica de paciència ho tindrem i això és un bé pel municipi”.

En aquest sentit, les últimes actuacions que s’han fet a la zona corresponen a la reposició de les tanques, les xarxes i també la reparació de les tanques de les pistes. A més, l’entitat, recent concessionària del servei de bar, també ha anunciat que en un parell de setmanes es reobrirà l’establiment un cop acabin d’instal·lar-se els nous gestors.

A part d’iniciar les millores al camp de futbol de Ribes, el regidor d’Esports Josep Moya ha donat a conèixer que aquest mes començaran les obres del nou Skatepark de Ribes i properament la construcció de la pista poliesportiva coberta al costat del pavelló. I també a les Roquetes s’està preparant la construcció d’un camp de futbol 7 al costat de l’actual i la reforma i ampliació de la zona de les piscines i del tenis. Segons el regidor, “creiem que hem de continuar invertint en els equipaments esportius, posant al dia els que tenim i projectant-ne de nous, per ajudar a promoure l’esport i la pràctica esportiva”.

 La nova graderia se situa adossada a un dels laterals llargs del camp (banda sud-oest), al costat de la riera, que condiciona el tipus d’edificació. Compleix amb els requeriments de l’ACA i per això la part inferior serà oberta. A més d’escales, disposarà d’una rampa adaptada. La construcció, amb una capacitat per a 158 persones repartides en 3 fileres esglaonades, serà amb fusta laminada encolada i estarà coberta. Aquest tipus d’estructura permet aconseguir la major permeabilitat possible i també reduir costos. L’ús d’un sol material facilitarà la rapidesa d’execució. A part dels criteris pràctics i econòmics, també s’ha triat la fusta per donar una imatge digna de qualitat i integració amb l’entorn natural, que pugui ser un referent per les properes actuacions que es facin.

El CD Ribes té una vintena d’equips, gestiona l’escola de futbol de Ribes i l’equipament i en total aglutina 335 esportistes i una massa social que supera el miler de persones. Les instal·lacions del camp de futbol també les utilitzen altres clubs usuaris, com la Joventut Ribetana, la Penya Ribes i les pistes de Bosc de Plaça el Ribes Club Patí i el Patinatge Artístic Ribes, que en total sumen 568 esportistes usuaris setmanals. Durant la temporada esportiva es poden arribar a realitzar 530 partits per una mitjana de 100 espectadors, que vindrien a ser uns 53.000 espectadors potencials durant la temporada.

El terreny de joc del camp de futbol de Ribes es va inaugurar oficialment el 23 de juny de 1947 amb un partit entre el “Club Sportiu Ribas” i l’ “Atlètic Club Vilanovés”. La fundació del CD Ribes va tenir lloc posteriorment el 21 d’octubre de 1956.