Ajuts i subvencions per facilitar l’accés a l’oferta formativa i ocupacional a l’Artífex

    Promoure la formació i crear ocupació són dues de les màximes prioritats de l’Ajuntament de Canyelles

    Promoure la formació i crear ocupació són dues de les màximes prioritats de l’Ajuntament de Canyelles. Amb aquest objectiu posa a l’abast dels ciutadans un seguit d’ajuts i subvencions, que facilitin l’accés a les diverses ofertes i propostes formatives que hi ha al municipi. L’Artífex, Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles és, en aquest sentit, un dels màxims exponents d’aquest propòsit amb l’oferta formativa i ocupacional que presenta i l’Ajuntament, a través de l’Associació d’Artesans de Canyelles, subvenciona els alumnes que reuneixen, i acrediten adequadament, els requisits sol·licitats per gaudir d’aquests ajuts (estar a l’atur, tenir persones a càrrec o no disposar de recursos econòmics, entre d’altres…).

    L’Artífex és una de les principals apostes de l’Ajuntament de Canyelles en l’àmbit de l’ocupació i la formació al municipi, concretament en el sector de l’artesania i els oficis antics. Aquesta escola d’arts i oficis forma els seus alumnes en antics oficis com la ceràmica, la fusta, el vidre o la pintura perquè obtinguin una qualificació professional, un carnet d’artesà, que els permeti iniciar els seus propis projectes empresarials o bé homologar la tasca que ja estan fent.

    L’oferta formativa de l’Artífex del curs 2017-2018 se centra en el vidre, la ceràmica, la pintura i també la marqueteria, tot i que al llarg del curs s’incorporaran altres formacions com la de joieria, a banda de cursos monogràfics. La sol·licitud per optar a una subvenció per als cursos que ofereix l’Artífex s’ha de fer en el moment de fer la corresponent inscripció i aportant la documentació sol·licitada per poder tramitar l’esmentada sol·licitud.