Així està la llera del riu Francolí quinze anys després de la seva canalització

  El projecte, que va permetre la canalització del riu mitjançant els murs de contenció i la creació d'una zona enjardinada, ofereix aquest aspecte

  Quinze anys després del projecte que va permetre la canalització del riu mitjançant els murs de contenció i la creació d’una zona enjardinada, aquest és el lamentable aspecte que ofereix la banda dreta de la llera del riu Francolí des de fa alguns anys. Concretament, es tracta del tram comprés entre l’Avinguda Ramón i Cajal i els ponts de les vies de tren. El projecte de canalització, dut a terme l’any 2002, va permetre evitar inundacions i va reconvertir la llera del riu francolí en una zona verda. Tot i així, des de fa alguns anys, a la llera dreta del riu hi ha la presència d’aquestes obres inacabades.

  Foto 2

  Canalització del riu

  Les catastròfiques riuades de l’any 1994 i la quantitat de desperfectes que van ocasionar al barri del Serrallo i a Residencial Palau van propiciar que les administracions, pressionades per la llarga lluita veïnal, es posessin a treballar per a buscar solucions. Aquestes van ser possiblement les pitjors inundacions del segle XX al Camp de Tarragona, amb destrosses milionàries, centenars de veïns evacuats i la pèrdua de vides humanes arreu del país.

  Foto de l'A. V. Residencial Palau
  Foto de l’A. V. Residencial Palau

  La ferma voluntat d’evitar que algun dia es repetissin aquelles imatges de devastació que van impregnar aquests dos barris de la ciutat aquell octubre de 1994 van culminar amb la canalització del riu Francolí a l’any 2002. En aquest sentit, es van instal·lar murs de contenció a les dues bandes del riu Francolí, des del tram comprés entre el pont de l’Av. Ramon i Cajal fins a la desembocadura del riu, amb l’objectiu d’evitar desbordaments. El projecte també va incloure, posteriorment, l’enjardinament tot l’entorn del riu, convertint-la així en una zona verda que els tarragonins gaudeixen avui en dia a la llera que no es troba afectada per les obres inacabades.