Aigües de Reus du aigua fresca a les Barraques de la Festa Major

    La iniciativa síemmarca en els diversos projectes de col∑laboraciÛ ciutadana que impulsa líempresa municipal

    Aigües de Reus tornarà a ser presents a l’espai de Barraques amb motiu de la Festa Major de Sant Pere, mitjançant una carpa amb diverses fonts que té com a objectiu dur aigua fresca a les llargues nits de festa. Més enllà d’una col·laboració amb la ciutat i els veïns, que es presta amb la col·laboració de la regidoria de Salut de l’Ajuntament, la proposta parteix de la necessitat de no deshidratar-se durant les llargues i caloroses nits de festa, en les quals el consum de begudes alcohòliques és freqüent.

    Aquest és el segon any consecutiu que Aigües de Reus i la regidoria de Salut impulsen aquesta iniciativa, que va tenir una molt bona acollida el 2018. Els metges i sanitaris adverteixen que el consum d’alcohol provoca deshidratació, la qual cosa implica no tan sols pèrdua d’aigua en el cos, sinó també de minerals que poden produir marejos, fatigues o rampes.

    Aquesta col·laboració cal contextualitzar-la en la política de responsabilitat social corporativa d’Aigües de Reus, una empresa municipal que té vocació de ser al costat dels reusencs i reusenques i que ho fa tot donant suport a activitats lúdiques, culturals i festives de la ciutat. Des d’aquest punt de vista, Aigües de Reus col·labora anualment amb activitats de caire cívic com, per exemple, la Cursa de la Dona, els Tastets de Ciència, o el recentment Torneig Joan petits Nens amb càncer.

    De fet, la promoció de la cultura de l’aigua entre la ciutadania i, especialment, entre els més joves és una de les línies estratègiques d’Aigües de Reus, en la qual encaixa perfectament la col·laboració amb les Barraques de la Festa Major de Sant Pere. En aquest mateix sentit, centenars d’alumnes participen anualment en alguna de les activitats i sortides proposades per Aigües de Reus per reflexionar sobre els usos de l’aigua, els seus valors i la seva gestió. Al llarg de 2018 van ser un total de 1.241 persones.