Afectacions al trànsit per l’estada a Reus de la gira catalana del bus autònom

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  A partir del dilluns 8 i fins al diumenge 14 d’octubre, es prohibirà la circulació i l’estacionament en un tram dels carrers d’Holanda i de Portugal, a la zona del Tecnoparc. Aquestes afectacions de mobilitat són necessàries per la prova pilot a Reus del bus autònom elèctric Èrica, el primer que circula a Catalunya.

  A partir de dilluns es faran proves del recorrregut –que ha d’estar tancat al trànsit– i es registrarà el trajecte que farà el minibús elèctric. A partir de dimecres 10 i fins el diumenge 14, coincidint amb les dates de la fira ExproReus, admetrà passatgers i tothom qui vulgui hi podrà pujar.

  Concretament, es tallarà al trànsit el tram del carrer d’Holanda comprès entre els carrers de l’Argentina i de Portugal, i el tram del carrer de Portugal comprès entre el carrers d’Holanda i de Bèlgica.

  El bus autònom farà de llançadora entre la parada de Reus Transport a la zona del Tecnoparc i l’entrada de la fira ExproReus, un recorregut de 250 metres que es farà tant d’anada com de tornada.

  El bus autònom arriba a Reus en el marc d’una gira per Catalunya que va començar al setembre a Sant Cugat del Vallés. La resta ciutats són Terrassa, Sabadell, Girona, El Vendrell, Martorell i Vic. Aquesta mostra itinerant és una iniciativa de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i la Generalitat de Catalunya, amb la implicació de les 8 ciutats.

  Línia especial de bus entre el centre i firaReus

  D’altra banda, durant l’ExproReus, Reus Transport reforça un any més la connexió amb transport públic des del centre de la ciutat. Així, a més de la línia 50 que ja hi para habitualment, entre el 10 i el 14 d’octubre s’habilita el Bus Fira, el servei especial de la línia 80.

  El Bus Fira unirà la plaça de la Llibertat amb firaReus entre les onze del matí i les deu de la nit, amb una freqüència de pas de mitja hora.