Dimecres, 17 d'abril de 2024
És notícia

Cinc dies per reconstruir la platja d’Altafulla

Avatar photo

El Servei Provincial de Costes a Tarragona de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, depenent del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha començat aquest matí els treballs de reposició de sorra a la platja d’Altafulla, arran dels episodis de temporal que es van produir a mitjans de gener i que van ocasionar una pèrdua d’arena a les zones del Fortí i Botigues de Mar de Baix a Mar.

Els treballs que es portaran a terme consisteixen en la reposició del dèficit sedimentari a la platja on més ha incidit el temporal, en aquest cas, a les zones del Fortí i Botigues de Mar, mitjançant la redistribució de la sorra que s’ha erosionat a aquestes zones i s’ha depositat en altres com és el cas de la Roca de Gaià. Com a norma general, la sorra s’erosiona a Llevant del tram de costa (Fortí i Botigues de Mar) i s’acumula a Ponent (Roca del Gaià).

Per aquest motiu, es traslladaran uns 27.000 metres cúbics de sorra acumulada a la Roca del Gaià i es transvasaran a través de camions a les zones del Fortí i Botigues de Mar del Barri Marítim. També es faran treballs per estendre i anivellar la platja, de la sorra natural transvasada. Aquestes tasques tindran una durada de cinc dies.

El propòsit de les regidories de Turisme i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla és que la platja estigui en perfecte estat per a ús i gaudi del públic per Setmana Santa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Comú de Lleida proposa un protocol d’actuació contra l’assetjament laboral a La Paeria

Notícia següent

El festival Vívid de Girona oferirà més de 50 propostes on el vi és el protagonista

Notícies relacionades