Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Cambrils expressa el seu condol per la mort del cambrilenc Antoni Llorens

Avatar photo

El consistori ha lamentat la pèrdua del cambrilenc, figura clau de la indústria del cinema

L’Ajuntament de Cambrils expressa el seu més sentit condol als familiars i amics del productor i distribuïdor de cinema Antoni Llorens i Olivé, que va morir ahir a l’edat de 76 anys.

El consistori ha lamentat la pèrdua d’aquest cambrilenc, que va dedicar la seva vida al cinema i es va convertir en una figura clau de la indústria del cinema català.

Apassionat pel cinema des de la infància, Antoni Llorens va fundar la cadena catalana Lauren Films, que va arribar a tenir més d’un centenar de sales a tot l’Estat, i va produir més de 15 pel·lícules de la mà del cineasta Pedro Almodóvar, Marc Recha o Ventura Pons, entre d’altres. Va portar a les pantalles el millor cinema d’Estats Units, com el de Woody Allen o Quentin Tarantino, però també va reivindicar títols del cinema independent i els va situar als primers llocs de la taquilla.

El 1997, la Generalitat de Catalunya li va concedir el Premi Nacional de Cinema per la seva tasca continuada en la promoció de la indústria del cinema i per la difusió de films catalans i del doblatge en català.

Antoni Llorens passarà a la història per la seva visió i olfacte, la capacitat de risc i la seva manera d’entendre el cinema amb un instint que només podia tenir una persona que estimava el que feia.

La cerimònia de comiat se celebrarà avui dilluns a les 16h30 a la parròquia de Santa Maria de Cambrils.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les dones prenen protagonisme durant el Festival Internacional de Dixieland de Tarragona

Notícia següent

Enderroquen la casa d’Alfara de Carles que els veïns van salvar fa una setmana

Notícies relacionades