Xerrada amb tast sobre cuina per a pacients oncològics a Cambrils

L'acte forma part del programa d’actes de la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El programa d’actes de la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils continua amb la conferència i showcooking “Receptes de cuina per a pacients oncològics” el pròxim 27 de febrer a les 19:30 hores al Centre Cultural Municipal de Cambrils.

L’acte, organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, té l’aforament limitat i cal inscripció prèvia a centrecultural@cambrils.cat.

L’activitat inclourà un tast de dues receptes elaborades en directe pel xef Jeroni Castell del Restaurant Les Moles d’Ulldecona (una estrella Michelin) i la intervenció del doctor Raul Zamora, investigador principal de la Unitat de Nutrició i Càncer de l’Institut d’investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), i la doctora Anna Tresseres, química i tecnòloga dels aliments, i investigadora de l’Institut de Recerca Sanitaria Pere Virgili i la Universitat de Barcelona.

La conferència forma part del projecte audiovisual “Què i com menjar durant el Càncer” que té per objectiu donar pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l’alimentació durant el tractament de la malaltia en persones adultes.

El projecte aborda l’alimentació durant la malaltia i aporta algunes pautes dietetico-nutricionals un cop finalitzat el tractament. Cal tenir en compte que no es tracta de l’alimentació i el càncer en termes de prevenció i, en cas de dubte, sempre s’ha de consultar a l’especialista o equip encarregat d’atendre el pacient de manera individualitzada.

Per l’elaboració d’aquests materials audiovisuals s’ha comptat amb la col·laboració i participació de professionals (des de dietistes i nutricionistes fins a cuiners i cuineres) i de les ràdios i televisions que formen La Xarxa de Comunicació Local.