Dimarts, 29 d'abril de 2025
És notícia

El Tomb de Reus inverteix 80.000€ en un programa de digitalització per al sector comercial

Avatar photo

La finalitat és la d’impulsar la competitivitat i la modernització, a través de la transformació digital i sostenible de les petites i mitjanes empreses de comerç.

Avui a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Reus, s’ha fet la cloenda oficial de l’apartat de formació de la subvenció que aquesta entitat ha rebut dels Fons Next Generation a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de les activitats de comerç al detall i de les associacions i entitats de comerç.

Aquest ambiciós programa, que ha fet possible una inversió a Reus de més de 80.000 €, (65.000 € dels quals provenen dels Fons Next Generation) i s’ha impulsat i dut a terme de la mà de l’entitat El Tomb de Reus, que treballa des de fa anys per la dinamització comercial a l’espai del centre de la ciutat.

A l’acte hi han assistit, una cinquantena d’empresaris del sector comercial, i la cloenda ha anat a càrrec del Director General de Comerç, Sr. Jordi Torrades, la directora del CCAM Sra. Agnés Russiñol, El President d’El Tomb de Reus Sr. Jacint Pallejà, la Presidenta de la Unió de Botiguers de Reus, Sra. Rosa Lucas, el Sr. Pau Salvadó, responsable de la comissió de comerç de la Cambra de Comerç de Reus i la Regidora de comerç de l’Ajuntament de Reus Sra. Noemí Llauradó.

Aquesta formació específica i del més alt nivell, està destinada a millorar l’ús i gestió d’eines tecnològiques, de comerç, màrqueting digital, tècniques de fidelització i explotació i anàlisi de dades vinculats amb la venta online.

El programa ha comptat amb una direcció de luxe, l’expert professor i doctor en comunicació Josep-Francesc Valls, un referent al país.

Valls dirigeix des del 2021 la Càtedra de la UPF Barcelona School of Management, de Retail, Turisme i Serveis, que fa poc ha estat guardonada amb el reconeixement al comerç a la 36ena edició dels Premis PIMEC.

El 1998 va ser nomenat catedràtic del Departament de Direcció de Marketing d’ESADE Business School i està vinculat a la docència i investigació en turisme, retail i transformació digital, temes sobre els que ha realitzat múltiples publicacions així com també més d’una vintena de llibres. Va ser també membre del jurat dels “Premios Principe de Asturias de Excelencia Turistica (1996)”

Al programa de formació d’El Tomb de Reus hem treballat tres nivells:
– Ajudar a millorar estratègicament a qui ja té botiga on-line (*)
– Donar eines operatives a qui vulgui crear una botiga on-line (*)
– Crear una via que permeti introduir-se a la venda on-line a tots els altres (*)

S’han treballat temes com:

-Aplicació nou model de negoci als establiments i al centre comercial de Reus

-Eines i habilitats digitals: Estudi dels competidors i de la cadena de subministrament

-Estudi del model de negoci (Anàlisi Canvas)

-Management del canvi – Passos per avançar en la transformació digital del comerç

-Eines i habilitats digitals aplicables al mon físic i al mon digital

-Gestió de les dades dels clients

-Model de negoci d’El Tomb de Reus: Revisió de les estratègies i les eines

-Projecte Top10: Gestió On/Off de 10 productes o serveis intel·ligents per -establiment

-Preparació dels projectes individuals dels establiments comercials Coaching i tutories dels projectes individuals.

En aquests moments, s’han beneficiat ja d’aquesta formació 41 empreses de comerç de Reus.

Per completar l’efectivitat d’aquest programa s’estan realitzant canvis a la web d’El Tomb de Reus, per adequar el funcionament de la botiga on-line al projecte Top10, i fer tot el procés de gestió dels continguts més còmode, fàcil i ràpid. El projecte Top10 s’iniciarà amb una prova pilot amb uns quants establiments, per posteriorment ampliar-la.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Manel de la Vega: ”El PSC anem a Madrid a treballar pel territori”

Notícia següent

VÍDEO | Un bou mor ofegat al mar durant la celebració dels ‘Bous a la mar’

Notícies relacionades