Reus regula el teletreball dels empleats públics

Avatar photo

El protocol estableix que l’opció del teletreball serà sempre de caràcter voluntari; i que, amb caràcter general, la jornada setmanal inclourà dos dies de teletreball i tres de presencial

L’Ajuntament de Reus ha acordat amb la representació del personal municipal l’aprovació d’un protocol per a la regulació del teletreball del seu personal, fruit d’un intens treball i negociació del seu text per ambdues parts.

El document estableix els criteris a través dels quals les persones que prestin el seu servei tant a l’Ajuntament com als organismes autònoms que en depenen puguin combinar el treball a distància amb el presencial.

El protocol estableix que l’opció del teletreball serà sempre de caràcter voluntari; i que, amb caràcter general, la jornada setmanal inclourà dos dies de teletreball i tres de treball presencial. El teletreball no comportarà especial dedicació, però permet flexibilitat horària. Optar per la modalitat de teletreball no afectarà els drets i deures del personal que s’hi aculli.

El document defineix, entre altres aspectes, quines tipologies de llocs de treball podran acollir-se al teletreball; la durada i les condicions; el pla personal de treball (que defineix entre altres la relació de tasques o la distribució de la jornada), la formació per fer teletreball, els drets d’ús de mitjans digitals, les eines de control i la prevenció de riscos.

El protocol dona continuïtat al Pla de Modernització de l’Ajuntament de Reus. La crisi sanitària de la Covid-19 va obligar a implantar aquesta modalitat de treball. Des del març de 2020, el teletreball s’ha organitzat a l’Ajuntament des dels plans de contingència dels diferents departaments i serveis municipals. Un cop superada la crisi sanitària, aquests plans de contingència deixaran de ser vigents i entrarà en vigor el teletreball regulat amb el nou protocol que ara s’aprova.

La implantació del treball a distància va representar un pas endavant en el desplegament de les polítiques municipals de l’administració electrònica, permentent gestionar les necessitats de la ciutadania a través d’una comunicació fluida, ràpida i oberta, no sempre possible de manera presencial.

El protocol regula el teletreball amb l’objectiu d’assolir una gestió orientada als resultats que garanteixi i millori la prestació dels serveis públics i, alhora, incrementi el grau de satisfacció del personal. En aquest sentit, es pretén afavorir l’autonomia, la iniciativa, la confiança del personal municipal; així com la conciliació de la vida laboral, personal i familiar. El protocol permet avançar en dos direccions més: el desenvolupament sostenible de l’organització; i el reforç de la cultura corporativa i el sentiment de pertinença dels treballadors i treballadores públiques.

Tot i així, aquest primer protocol de teletreball no serà una eina estàtica; preveu mecanismes de supervisió i regulació que permetran adaptar-lo a les experiències i donarà sortida a qualsevol incidència que pugui sorgir en el seu desenvolupament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Brutal agressió racista de 6 mossos al Bages

Notícia següent

El Museu de Mataró i l’Aula de Teatre participen en el projecte audiovisual “Memòries d’una pandèmia”

Notícies relacionades