Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Reus celebra un acte institucional pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Avatar photo

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita Esteruelas, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus, Anabel Martínez Serrano, intervindran en aquest acte que forma part d’un cicle d’activitats gratuïtes programades per l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus i organitzades per les entitats socials que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat de Reus des del 12 de novembre fins al 7 de desembre, amb la cultura com a protagonista. L’objectiu és aprofitar aquesta efemèride per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i conscienciar la ciutadania sobre la importància de construir una ciutat inclusiva que promogui el benestar de tothom.

L’acte consistirà en una taula rodona sobre «Cultura i inclusió» amb la participació d’Apropa Cultura, l’Associació Supera’t, + Tu Fundació de Suport i l’Associació Lectura Fàcil. També es podrà visitar, en aquest mateix espai, una exposició de quadres de l’Associació Salut Mental Dr. Tosquelles i la Fundació Villablanca. En acabar, hi haurà ballada d’elements festius. Membres de la cercavila d’elements festius inclusius llegiran el manifest redactat pel Moviment Social de la Discapacitat, agrupat unitàriament a Catalunya al voltant del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) i al voltant del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) en l’àmbit estatal.

Se centra en la importància d’actuar en l’àmbit europeu i afirma el següent: «El moviment CERMI i COCARMI valora positivament la recent proposta de Directiva Europea de creació de la Targeta Europea de Discapacitat i la Targeta Europea d’Estacionament per a Persones amb Discapacitat, fruit d’una demanda del sector i a la qual Espanya i el CERMI hi han contribuït de manera destacada. El semestre de Presidència Espanyola de la Unió Europea és una oportunitat per agilitzar el procés per adoptar i aplicar, al més aviat possible, aquesta esperada norma».

El mateix dia, a les 11:00 h, a la Biblioteca Central Xavier Amorós (carrer de l’Escorxador, 1), es farà un taller de lectura fàcil, a càrrec de + Tu Fundació de Suport i l’Associació Lectura Fàcil. I a les 17 h, des de davant del Museu d’Art i Història (plaça de la Llibertat) fins a la plaça del Castell, hi haurà una cercavila d’elements festius inclusius: el Superadrac, la geganta Frida de Tarragona, el gegant Pere Ganxet, els nanos del Taller Baix Camp, el cavall dels Nebot de Riudoms i els músics solidaris Castellgralla de Castellvell.

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat se celebra el 3 de desembre des de 1992, just després que s’acabés el Decenni de les Nacions Unides per a les Persones amb Discapacitat (1983-1992).

Es tracta d’una celebració que vol sensibilitzar l’opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que genera la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eighteen − 6 =

Notícia anterior

Un Jesucrist amb zombies, cowboys i mutants, el nou rodatge que acull l’Ebre

Notícia següent

Detingut l’actor Juan José Ballesta per un presumpte robatori amb força

Notícies relacionades