Noves accions de difusió del procés participatiu a l’entorn del Carrilet

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Diversos regidors del Govern de Reus, encapçalats per la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, participen en una acció de proximitat a l’entorn del Carrilet per animar a la ciutadania a participar en el procés obert per detectar necessitats, fer propostes, generar diàleg, debatre col·lectivament sobre el projecte de transformació urbanística del Carrilet.

El procés participatiu va arrencar el passat 13 de setembre amb la fase d’obertura, diagnosi, contacte amb el territori i difusió, que s’allargarà fins al 10 d’octubre. En aquesta fase es fa difusió del procés de participació i es detecten les necessitats de la ciutadania en relació a la zona del Carrilet, la qual cosa permetrà fer una diagnosi. La participació es fa a través d’enquestes online i a presencials. Les presencials es poden fer als punts d’interacció mòbil, als centres cívics i oficines d’urbanisme.

Per tal de donar a conèixer el procés a la ciutadania, membres del Govern de Reus han fet passejades pel barri per animar comerços i veïns a participar. Hi han pres part la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores; la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui; i el regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats.

Així mateix, està prevista una reunió dels tècnics del procés participatiu amb representants d’entitats veïnals, de joventut i cultura:

  • Associació de veïns el Carrilet: Dimecres 6 d’octubre de 12:00 a 14:00h al local de l’entitat.
  • Associació de veïns Roserar de Mas Iglesias: Dijous 7 d’octubre de 12:30 a 14:30, al local de l’entitat
  • Entitats de joventut: Dilluns, 4 d’octubre a les 19:00h, online. Per inscriure-se cal enviar un correu electrònic a info.participació@reus.cat.
  • Entitats culturals: Dijous 7 d’octubre a les 19:00h, online. Per inscriure-se cal enviar un correu electrònic a info.participació@reus.cat.

Finalment, l’Ajuntament manté els punts d’interacció mòbil i en suma un de nou. Actualment, està previst emplaçar-los els espais següents:

  • Dijous, 30 de setembre, de 16h a 19h, Parc de Mas Iglesias (sortida escola i institut).
  • Dimarts, 5 d’octubre, de 13h a 15h, Bar de la Facultat d’Economia i Empresa.
  • Dimecres, 6 d’octubte, d’11:00 a 14:00h, al Mercat del Carrilet

L’Ajuntament obre el procés participatiu per detectar necessitats, fer propostes, generar diàleg i debatre a l’entorn del projectes de transformació urbanística de l’àrea del Carrilet. La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals ha programat un conjunt d’actuacions participatives que han de permetre detectar quines són les necessitats de la ciutadania en relació a la zona del Carrilet, i generar debat per recollir propostes que permetin definir els usos i criteris dels futurs equipaments que s’hi ubicaran.

El procés participatiu parteix de les bases definides pel Govern de Reus per tal que el projecte de transformació urbanística permeti crear una nova centralitat al sud de la ciutat, converteixi el Carrilet en un nou pol d’atracció i generi més activitat quotidiana a la zona i més i millor connectivitat amb el seu entorn.

Tota la informació sobre el procés participatiu sobre la transformació urbanística de l’entorn del Carrilet està disponible a: https://www.reus.cat/carrilet