Les piscines municipals del Parc dels Capellans tanquen la temporada d’estiu

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Les piscines municipals d’estiu de l’àmbit aquàtic del Parc dels Capellans tancaran les seves portes aquest diumenge, 29 d’agost, després d’una temporada d’estiu que s’ha desenvolupat amb normalitat tot i les restriccions sanitàries. Des de l’obertura el passat 21 de juny, l’afluència de públic ha seguit un nivell similar al de l’estiu de  2019, amb una afluència diària mitjana de 450 usuaris (inclosos els participants en activitats i casals, entrades i abonaments). Pel que fa a l’aforament màxim de la instal·lació marcat per les mesures contra la COVID, i que ha comportat la limitació d’accés, s’ha assolit 6 dies i ha estat, bàsicament, els caps de setmana i coincidint amb l’onada de calor.

Aquesta temporada d’estiu les piscines han recuperat el servei habitual, després del tancament de l’estiu passat per la pandèmia, amb les adaptacions i restriccions derivades de les mesures de prevenció de la COVID19. Aquestes mesures han implicat una reducció de l’aforament; l’obligació de mantenir la distància de seguretat interpersonal mínima d’1,5 metres; l’obligatorietat de portar mascareta a les taquilles d’entrada i als accessos; i l’establiment de reforços de neteja extraordinaris.

Les activitats que s’hi desenvolupen de manera complementària tampoc s’han vist afectades. En el cas de l’aiguagim fins i tot s’han ampliat els dies d’activitat de dos a quatre dies setmanals per cobrir la major demanda assolida. Les piscines també han continuat donant servei a grups organitzats de casals o activitats d’estiu. Aquests grups s’han distribuït equitativament entre tots els dies de la setmana per limitar el nombre màxim d’usuaris i evitar aglomeracions i coincidències en la tipologia d’aquest públic. A més, se’ls ha destinat una zona delimitada a l’espai de platja de la piscina.

El regidor d’Esports, Pep Cuerba, considera que “la reobertura de les piscines aquest estiu s’ha desenvolupat amb total normalitat i amb una bona afluència d’usuaris, majoritàriament famílies amb canalla i jovent, que han pogut tornar a gaudir d’aquestes instal·lacions municipals”. “Pel que fa al comportament dels usuaris en l’acompliment de les mesures sanitàries, podem dir que en general ha estat molt correcte. També han funcionat molt bé les mesures adoptades per millorar la gestió del servei, especialment al punt de venda i a les circulacions d’entrada i sortida.”, ha afegit.

Tarifes sense increment

Les tarifes de les piscines s’han mantingut en els paràmetres dels últims anys, sense increment. Només s’han arrodonit els imports, majoritàriament a la baixa, per tal de facilitar la compra de les entrades, reduir les fraccions de moneda i agilitzar l’entrada al recinte. També s’han mantingut els passis mensuals, de temporada i bons 10.

Un dels trets diferencials d’aquesta temporada ha estat l’augment de la venda de passis mensuals o de temporada.