L’Ajuntament lliura els equips informàtics de Reactivem Reus

L’Ajuntament comença a lliurar els equips informàtics del programa d’ajuts a l’autonomia digital de Reactivem Reus

Equips informàtics dels programa d'ajuts d'autonomia digital. CEDIDA

El Servei de Tecnologies de la Informació de l’Ajuntament de Reus ha iniciat aquest dilluns 3 de maig el lliurament dels equips informàtics a les persones beneficiàries del programa d’ajuts per impulsar l’autonomia digital de la ciutadania integrats al Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus. Per poder recollir els equips, les 82 persones beneficiàries de les ajudes hauran d’haver superat el curs d’alfabetització digital impartit per l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell i disposar de l’Idcatmobil, que facilita la relació de la ciutadania amb l’administració pública.

Els ajuts consisteixen en:

  • La cessió d’un equip informàtic reutilitzat per un ús bàsic d’accés a Internet i d’ús ofimàtic (ordinador, pantalla, teclat i ratolí, tarja WIFI USB, webcam, auriculars, impressora i router mòbil 4G), preparat amb programari lliure.
  • Connexió a Internet per 6 mesos a càrrec de l’Ajuntament de Reus amb un màxim de 10 GB al mes i un router mòbil 4G.

En el moment del lliurament dels equips, empleats municipals expliquen a les persones beneficiàries de les ajudes com connectar els equips i els entreguen una breu guia d’ús.

En paral·lel al seu objectiu més social, el programa d’ajudes fomenta la reutilització, la sostenibilitat, l’economia circular, i els avantatges del programari lliure, amb ordinadors reciclats que ja no usen les empreses però que es poden continuar fent servir amb programari lliure.

Segona convocatòria dels ajuts

L’Ajuntament, a través de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, ha convocat les ajudes enguany per primera vegada, en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social i del Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023, amb voluntat de continuïtat.

La regidoria ja treballa en la segona convocatòria dels ajuts, que probablement s’obrirà el pròxim mes de juny.

Les subvencions van destinades a les unitats de convivència que es trobin en situació de necessitat socioeconòmica. Es valorarà que la unitat de convivència tingui membres en escolarització obligatòria o en formacions reglades no obligatòries com mòduls de formació, escola d’adults o escola d’idiomes, que cursi graus universitaris, que tingui més de 65 anys i visqui sola, que siguin famílies monoparentals o tinguin un grau discapacitat.

Autonomia Digital Ciutadana

Les subvencions s’emmarquen en el projecte municipal Autonomia Digital Ciutadana, de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, que impulsa actuacions d’inclusió social per fomentar l’ús de les noves tecnologies i eliminar la bretxa digital a la ciutat, tant en l’àmbit dels equipaments com de la capacitació de la ciutadania.