Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

L’Aeroclub de Reus reclama una indemnització a la família del pilot mort el 2020 en accident d’avioneta

Avatar photo

El 3 de novembre de 2020, una avioneta de l’Aeroclub de Reus que pilotava Marc Francesch i duia un acompanyant, va desaparèixer quan tornava d’Eivissa i, dies més tard les seves restes van ser trobades en aigües profundes davant del Delta de l’Ebre, junt amb els cadàvers dels dos ocupants, segons informa el Diari Més.

Quan es compleixen tres anys de l’accident, el passat 6 de novembre, la família de Marc Francesch, el pilot de l’avioneta, que morí en el sinistre, va rebre un burofax d’un advocat, en representació del Reial Aeroclub de Reus, en qual se li reclamaven «els danys i perjudicis causats a l’entitat per l’accident patit en data 3 de novembre del 2020, amb motiu del pilotatge de l’aeronau».

Els «danys i perjudicis», segons el document i pendents de quantificar, corresponen als ingressos «deixats de percebre per la pèrdua d’alumnes de l’escola de pilots perquè no va poder disposar durant mesos de l’aeronau per dur a terme els cursos que imparteix», així com «els corresponents als lloguers de l’avioneta».

A més, s’informa que s’està prosseguint el judici contra l’Aeroclub en reclamació de les despeses de recuperació de l’avió sinistrat –de 234.785,07 euros–, tot advertint a la família que «se li reclamarà l’import que resulti d’una eventual condemna contra l’Aeroclub».

ACTITUD INEXPLICABLE DE L’AEROCLUB

«No és només un moviment pervers i maquiavèl·lic per part de l’Aeroclub, on el Marc es va deixar la pell ajudant i treballant, sinó que també és un gest de mala fe contra una persona que no es pot defensar perquè ja no hi és», respon la família, que també qualifica el burofax de «temerari i imprudent contra els mateixos socis». «El que li ha passat al meu fill li pot passar a qualsevol», afegeix la mare de Francesch.


La família assegura que, després de l’accident,  des del club se’ls va comunicar que tenien contractada una assegurança. Com que no van rebre notícies de l’asseguradora, es van posar en contacte amb un advocat per a reclamar-la i, en el judici, denuncia que el lletrat de l’Aeroclub va mostrar una actitud «bel·ligerant». Diari Més ha intentat posar-se en contacte amb l’Aeroclub, sense resposta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor de forma sobtada un jove futbolista de només 15 anys

Notícia següent

La Biblioteca municipal de Pardinyes amplia el seu fons bibliogràfic

Notícies relacionades