La URV organitza a Reus una nova edició del cicle de divulgació “La ciència del vi”

El paper del vi a l’antiguitat, els criteris per fer un bon maridatge, l’herència que van deixar grecs i romans, les catedrals del vi, la comunicació i el màrqueting són alguns dels temes que es plantegen en el cicle “La ciència del vi”, organitzat per la Universitat Rovira i Virgili. Es tracta d’una proposta de divulgació científica que comença el proper dijous 19 d’octubre a les 19 hores al Castell del Cambrer de Reus i que durant nou sessions –una al mes- donarà a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca de la mà d’investigadores, investigadors i docents de la universitat. A cada sessió es farà el tast de dos vins de la DO Montsant, que col·labora amb el cicle. La primera de les xerrades, titulada El vi, un plaer per als sentits, la impartirà el dia 19 el químic, enòleg i docent de la URV Toni Sánchez.

L’objectiu del projecte és apropar el coneixement científic a la societat d’una manera divulgativa i propera, i fer-ho a través del vi com a element transversal i des de diferents perspectives. Per aquest motiu hi participa personal investigador i docents de diferents àmbits de la recerca que es fa a la URV. A més, el cicle permetrà conèixer i tastar alguns dels millors vins dels cellers de la DO Montsant, presentats pels seus responsables.

Una de les sessions passades del cicle “La ciència del vi”

Les sessions, que seran gratuïtes, es faran una vegada al mes fins al juny –seran sempre dijous a les 19 hores- i per assistir-hi cal inscriure’s prèviament a comciencia.urv.cat/vi. Les inscripcions per a cada xerrada s’obriran el dia 1 de cada mes, ja que l’aforament és limitat.

Aquesta iniciativa, que es va fer durant el 2019 a Tarragona i va quedar afectada per la pandèmia del coronavirus el 2020, està organitzada per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV en col·laboració amb la Facultat d’Enologia i la DO Montsant, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus a través de Reus Cultura i de la Diputació de Tarragona.

Calendari de sessions:

19 octubre. El vi, un plaer per als sentits. A càrrec de Toni Sánchez, químic, enòleg i docent de la URV.

23 novembre. La comunicació, inevitable per sentir el vi. A càrrec de Ruth Troyano, periodista i autora de la col·lecció de llibre Retrats de Vi (URV).

14 desembre. El màrqueting del vi. A càrrec de Jaume Gené, investigador del Departament de Gestió d’Empreses (URV).

18 gener. De la vinya al celler. A càrrec de Míriam Lambreave, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia (URV).

22 febrer. Els orígens de la producció i el consum a la península Ibèrica. A càrrec de Jordi Diloli, investigador del Departament d’Història i Història de l’Art (URV). 

21 març. El vi i la salut: mites i realitats. A càrrec d’Anna Borrull, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia (URV).

18 abril. Les catedrals del vi. A càrrec de Ramon Arnabat, investigador del Departament d’Història i Història de l’Art (URV) i Cèlia Mallafrè, docent de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (URV). 

16 maig. Vins i maridatge. A càrrec de Sumpta Mateos, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia (URV). 

13 juny. Què hem heretat de grecs i romans. A càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo, investigador del Departament d’Història i Història de l’Art (URV). 

SergioLahoz

Missatges recents

“NORAI, històries a la fresca” el nou cicle caracteritzat pel món literari i l’oralitat

Gaudir de l’oralitat, la lectura i en general, del món literari des de diferents àmbits.…

5 minuts fa

Guerra oberta entre Nàstic de Tarragona, TV3 i Barça

El passat 18 de maig es va disputar un Gimnàstic de Tarragona - Barça Atlètic…

6 minuts fa

Ramaders es manifesten al Pallars per reclamar una “millor gestió” dels ossos al Pirineu

La “presència inusual” d'ossos a pocs metres dels pobles a la vall Ferrera, ha fet…

19 minuts fa

L’aeroport, clau per a una nova política turística d’Andorra

Enmig del debat, que és mundial, sobre la sostenibilitat del turisme un element que entra…

26 minuts fa

Sabadell invertirà quasi 3 MEUR en la renovació, millora de calçades i voreres de la ciutat

Un total de 2.896.310 euros es destinaran a la renovació i millora de les calçades…

27 minuts fa

La Conca de Barberà arriba al 80% de recollida selectiva durant els primers mesos del 2024

La recollida selectiva a la Conca de Barberà s'ha situat al 79,58% durant els primers…

41 minuts fa

Esta web utiliza cookies.