Joves dels Programes de Formació i Inserció de Reus participen a la Fira de Microprojectes

S’imparteixen a Mas Carandell

Joves de les quatre especialitats dels Programes de Formació i Inserció PFI-PTT i que es realitzen a Mas Carandell i estan adscrits a l’Institut Gaudí, van participar ahir dijous, 3 de febrer, a la Fira de Microprojectes, una mostra, en format virtual sobre el que han estat realitzant durant el primer trimestre de curs els més de 130 grups de PFI de tota Catalunya.

A banda de donar a conèixer el treball desenvolupat per cada equip d’alumnes, l’objectiu de la fira és l’aprenentatge de competències, compartir experiències amb d’altres grups del mateix àmbit professional, i afavorir el treball en xarxa.

El certamen d’ahir va ser presentat per la Cap del Servei de Programes de Qualificació i Iniciació Professional, Sra Olga Romero, i per la Coordinadora de la Unitat PFI, Sra Marta Abad. Posteriorment es va donar pas a les exposicions, de 8 minuts màxim de durada, més 2 per respondre qüestions, als 136 grups que es van presentar i que es van distribuir per sectors en 21 sales. La posada en comú i cloenda de la sessió van anar a càrrec de la Sra Olga Romero, i de la Sra Sònia Villaescusa, de l’àrea de Desenvolupament i Innovació Curricular.

El regidor d’Empresa i ocupació fa una valoració molt positiva de l’activitat que suposa una experiència enriquidora per aquests nois i noies, que han presentat telemàticament els seus projectes entre iguals, elaborats amb el suport d’un equip docent molt motivat. Tanmateix ressalta l’èxit de l’aposta que fa 30 anys va fer l’Ajuntament de Reus, juntament amb el Departament d’Ensenyament, de portar a Mas Carandell els PTT (Plans de Transició al Treball), un programa que cada any qualifica tants joves, bé perquè es reincorporin al sistema educatiu per continuar estudis de formació professional, o bé, perquè puguin accedir al mercat de treball amb més possibilitats.

Els pfi-PTT que s’imparteixen a Mas Carandell estan adscrits a l’Institut Gaudí des d’aquest curs acadèmic. Són organitzats pel Departament d’Educació i l’Ajuntament de Reus a través de l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell. Hi participen noies i nois sense el graduat en ESO d’entre 16 i 21 anys.

Actualment les especialitats que s’ofereixen a Mas Carandell són:

  • Auxiliar en hoteleria: cuina i serveis de restauració
  • Auxiliar en fontaneria, calefacció i climatització
  • Auxiliar en imatge personal: perruqueria i estètica
  • Auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic

A banda de la qualificació en cada perfil específic, ofereixen assessorament i un pla d’atenció personalitzat, orientació i recursos per a la inserció laboral i educativa i formació en competències bàsiques.