Josep Abelló, exalcalde de Reus, valora la baixa participació i analitza els primers sondejos

"La capacitat d'entesa i acord podria recuperar-se enguany, ja que tothom és valid", ha afirmat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’exalcalde socialista Josep Abelló, que va estar al capdavant de l’Ajuntament de Reus entre els anys 1985 i 1999, ha arribat fa una estona a la seu electoral del PSC a la ciutat. Ha expressat que les primeres sensacions són de nerviosisme, “tant com si es presentés jo”, reconeix. El polític reusenc atribueix aquesta inquietud al “llarg període de desestima i rebuig que ha viscut el Partit Socialista els darrers anys”.

Davant els primers sondejos publicats per TV3, que atorgarien 10 regidors a Rubén Viñuales a l’Ajuntament de Tarragona, Abelló considera que “podria repetir-se a Reus, perquè hi ha elements perquè es produeixi”. “La meva voluntat i esperança és que fos així”, afirma.

 

Al mateix temps, l’exalcalde socialista exposa que “la capacitat d’entesa i acord podria recuperar-se enguany, ja que tothom és vàlid per desenvolupar una conversa, un diàleg”. De fet, valora que la baixa participació “podria ser part del deteriorament general de la política, que sovint mostra més les coses negatives dels altres que no pas les positives”, i lamenta que en ocasions hi hagi una abstenció tan elevada, però fa autocrítica argumentant que “els polítics no sabem transmetre la importància d’un període electoral”.

Finalment, Josep Abelló ha donat el seu suport i ha mostrat confiança envers les persones que configuren la candidatura actual del PSC a Reus.