Eurecat busca voluntàries per estudiar noves estratègies nutricionals

També per definir noves estratègies preventives per a l’etapa de postmenopausa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Àrea de Biotecnologia del centre tecnològic Eurecat, amb seu a Reus, fa una crida per trobar voluntàries per participar en un nou estudi amb dones en etapa postmenopàusica, amb l’objectiu de definir millor futures estratègies nutricionals i prevenir els símptomes i patologies associades.

En concret, s’analitzaran diferents paràmetres metabòlics, hormonals i de la microbiota intestinal de 200 dones en etapa de postmenopausa, per tal de definir, mitjançant l’aplicació d’algorismes, “grups que presentin uns trets metabòlics similars, per tal de dissenyar i assentar les bases científiques d’intervencions nutricionals innovadores i de precisió dirigides a cada un d’aquests grups”, afirma el director de l’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat, el Dr. Antoni Caimari.

Aquest estudi “s’emmarca en l’aposta d’Eurecat per la transformació alimentària cap a la nutrició de precisió, amb la finalitat de generar coneixement i tecnologies innovadores que permetin a les persones gestionar de forma cada vegada més autònoma el seu benestar i, a més, fer-ho amb una vocació preventiva”, destaca el director científic de l’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat, el Dr. Francesc Puiggròs.

D’acord amb Puiggròs, “és d’especial rellevància tenir en compte no només els canvis hormonals, sinó també els metabòlics que afecten la salut i la qualitat de vida de la dona en etapa postmenopàusica, els quals ja es poden començar a detectar inclús els 4 anys previs a la menopausa, per tal de dissenyar estratègies nutricionals innovadores basades en la nutrició de precisió, aplicant les ciències òmiques i eines bioinformàtiques, per poder caracteritzar el metabolisme de les dones i prevenir amb èxit aquestes patologies associades”.

L’estudi es durà a terme a les instal·lacions de l’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat, situades davant de l’Hospital Sant Joan de Reus. S’ha habilitat el correu electrònic estudis@eurecat.org i el telèfon 636 944 723, perquè les persones que vulguin participar en l’estudi s’inscriguin com a voluntàries o consultin els seus dubtes.

Les voluntàries rebran recomanacions dietètic-nutricionals específiques per a l’etapa de postmenopausa i basades en el patró saludable de dieta mediterrània i que seran elaborades per les dietistes-nutricionistes de la Unitat de Nutrició i Salut de l’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat. També participa a l’estudi la Unitat de Ciències Òmiques, una Unitat d’R+D+i mixta formada per professionals de l’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat i de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que durà a terme les anàlisis òmiques (metabòlics i de microbiota intestinal).