El Ple debatrà l’estudi de viabilitat del nou centre aquàtic i de fitness de Reus

Aquesta aprovació és el pas previ a la licitació de la concessió d’obra i explotació del centre esportiu que comptarà amb un conjunt de piscines cobertes i espais complementaris

Imatge del ple telemàtic de Reus. Foto CEDIDA

L’equip de govern sotmetrà a l’aprovació del Ple Municipal de l’Ajuntament de Reus del proper 28 de setembre de l’estudi de viabilitat del centre Aquàtic i de fitness a construir annex al Pavelló Olímpic Municipal.

 

Aquesta aprovació és el pas previ a la licitació de la concessió d’obra i explotació del centre esportiu que comptarà amb un conjunt de piscines cobertes i espais complementaris per a la pràctica del fitness i d’activitats dirigides.

 

L’àmbit de l’actuació abasta un total de quasi 8.000 metres quadrats i una edificació d’un total construït de prop dels 5.000 metres. L’estudi de viabilitat justifica la finalitat de l’obra i defineix entre altres les característiques essencials, els aspectes econòmics i funcionals del futur centre.

 

Un cop feta l’aprovació, publicació i finalitzat el termini d’exposició pública, es podrà procedir a tramitar l’expedient de licitació de l’esmentada actuació.

 

Consultes preliminars
L’estudi recull les modificacions d’algunes de les propostes dels participants, un cop fetes les oportunes avaluacions de les consultes preliminars al mercat que l’Ajuntament va publicar al perfil del contractant de principis d’any i que van finalitzar en data 15 de maig, un cop restablerts els terminis interromputs per la COVID19.

 

Un centre aquàtic orientat a un ús social
La principal finalitat d’aquest centre esportiu és respondre a la demanda expressada en l’enquesta del hàbits esportius dels habitants de Reus per poder desenvolupar una activitat física i esportiva orientada a la salut i millora de qualitat de vida de les persones.

 

Un centre multidisciplinari i obert a totes les franges d’edat i condició física que podrà absorbir la xifra de 4.000 abonats. L’Alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha manifestat que “la nostra idea és dotar la ciutat d’un espai polivalent que permeti desenvolupar tota mena d’exercici físic, pensant en el benestar i la salut de les persones. Un gran projecte d’aquest mandat que respon a la demanda de la nostra ciutadania”.

 

Per Josep Cuerba, regidor d’esports, «fins a data d’avui parlàvem de regidoria d’esports i ara cal dir regidoria d’esports i de l’activitat física, especialment els últims anys en els quals l’Ajuntament ha fet un important esforç inversor per millorar i dotar de nous espais esportius orientats a l’esport de competició, formació i escolar, com per exemple els polilleugers. Amb aquest nou equipament volem obrir la pràctica d’exercici físic a tota la població”.

 

L’equipament ha de complir amb els objectius de sostenibilitat i d’eficiència energètica i uns estandars constructius de qualitat. L’edifici ha de complementar-se amb l’urbanització exterior que inclourà espais esportius d’ús lliure i una zona d’aparcament.

 

Model de cooperació publico/privada
Amb una inversió total prevista de 8 M€ i una aportació municipal màxima de 1,4 M€ el centre sortira a licitació mitjançant els corresponents plecs administratiu i tècnic.

 

Aquest model àmpliament present a tot el territori permet a l’Ajuntament complir amb un dels principals objectius del Pla d’Acció Municipal i executar l’ambiciós pla d’inversions per a aquest mandat, a més de garantir un servei esportiu de qualitat.