Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

El nou Mercat del Carrilet comença a prendre forma

Avatar photo

Surt a concurs la redacció del projecte del nou mercat, que aspira a esdevenir centre d'activitat del barri de Carrilet i el sud del centre de Reus.

L’alcalde Pellicer, la vicealcaldessa Llauradó i el regidor Prats, observant el magatzem que albergarà el nou mercat

Aquest matí, en roda de premsa, s’ha avançat que nou Mercat del Carrilet avança amb la publicació al perfil del contractant de Reus Mobilitat i Serveis del plec per a la contractació de la redacció dels projectes bàsic i executiu del nou mercat. L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer; la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, han presentat els detalls de l’encàrrec que permetrà la comercialització prèvia de parades i operadors abans de començar les obres de reforma i adequació de l’immoble de 1.900 m2 a l’avinguda del Carrilet número 20. L’empresa municipal, d’acord amb l’Ajuntament de Reus, va adquirir l’immoble per implantar-hi l’equipament. Es tracta d’uns antics magatzems dels quals es pensen respectar alguns elements arquitetònics. L’alcalde pellicer ha definit d’excel·lent aquesta ubicació, ja que a més de donar servei als clients de l’actual mercat, atraurà molta gent del centre-sud de la ciutat.

LICITACIÓ DEL PROJECTE

Els treballs que es liciten inclouen una primera fase de suport a Reus Mobilitat i Serveis d’anàlisis dels estudis previs per a poder establir les distribucions i prescripcions del nou mercat. La fase de suport també inclou el contacte amb els paradistes de l’actual Mercat del Carrilet per tal definir les necessitats dels nous espais. Els paradistes del Mercat del Carrilet van ser informats en una reunió recentment de l’obertura d’aquest procés i, segons Prats, van mostrar-se agraïts del fet que se’ls anés informant.

El nou mercat, un mercat del segle XXI -afirma Llauradó-, comptarà amb 500m2 de supermercat, 400 m2 de parades i 300 m2 d’establiments de restauració, i la seva teulada estarà coberta de plaques fotovoltaiques.

Aquest procés compta amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, que ja va realitzar un estudi comercial del Mercat del Carrilet. Amb el plec es busca un arquitecte que tingui experiència en projectes de mercats. El contracte surt a licitació per 58.854,75 euros (sense IVA) i un termini d’execució de 6 mesos.

L’edifici que es veu al fons, serà enderrocat en una segona fase per a bastir-hi un aparcament

El projecte del nou mercat a l’avinguda del Carrilet permetrà donar resposta a les necessitats d’un espai de venda de producte fresc al voltant del barri. Aquest és un projecte que potenciarà el comerç de proximitat i dinamitzarà econòmicament i socialment aquesta zona de la ciutat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’inicia la segona convocatòria del concurs ‘Posem-hi Flors!’

Notícia següent

Un jove de 15 anys s’intenta suïcidar tirant-se des d’un quart pis

Notícies relacionades