Compte enrere per a la celebració de la 25a edició del Trapezi

La nova edició inclou diversos nous espectacles i re-estrenes

El proper dimecres 12 de maig arrenca la 25a edició de la Fira de Circ de Catalunya, el Festival Trapezi. Després de l’aixecament de l’estat d’alarma i amb la recuperació gradual de la normalitat cultural, la ciutat de Reus es convertirà un cop més en l’epicentre del món del circ i acollirà, fins al diumenge 16 de maig, una trentena de companyies que mostraran les millors novetats del sector. Enguany, la fira aposta pel millor talent de casa nostra, amb una programació formada exclusivament per companyies nacionals i estatals.

La nova edició, que durant la setmana passada ja va oferir dos espectacles pels més petits de Reus en el marc de la iniciativa “Trapezi a les escoles”, inclou diversos nous espectacles i re-estrenes. La Fira presentarà, com és tradició, una nova coproducció, enguany a càrrec de la companyia Psirc, que estrenaran dos episodis del seu espectacle “Després de tot”. A més a més, la 25a edició del Trapezi també comptarà, entre d’altres, amb Alba Sarraute i les Ofèlies que presenten “Desdèmona”,  la companyia  madrilenya Nueveuno amb  el seu nou espectacle “Suspensión”la producció de Leandre Clown anomenada “Fly me to the moon”, l’estrena del nou espectacle de Los Galindos “MDR Mort de Riure” i el mític Cabaret durant les nits de dijous, divendres i dissabte i que aquest any es realitzarà en lemblemàtic espai de la carpa de circ instal·lada al parc de Sant Jordi. Tota la programació es pot consultar a través del web de la Fira.

La nova edició podrà celebrar actuacions presencials, sense restriccions horàries i complint estrictament totes les mesures sanitàries i d’aforament determinades per les autoritats. Per aquest motiu i a diferència d’altres anys, cal adquirir entrada amb antelació per tots els espectacles de la Fira a través del web oficial. Alhora, shan incorporat nous espais per ampliar el radi dactuació del Festival i tenir zones delimitades a laire lliure, com ara escenaris a la plaça de lArquitecte Antoni Sardà o el pàrquing de Sant Serapi i dues carpes de circ, una a la plaça dAnton Borrell i laltra al Mas Iglesias, a més d’adaptar els espais tradicionals de la Fira, com els teatres Batrina i Fortuny o La Palma. El format audiovisual es repetirà amb memòries poètiques.

A més, cal recordar que durant aquesta edició es coneixerà el veredicte dels “Premis Trapezi Peces Audiovisuals”, un concurs organitzat conjuntament amb l’Institut Municipal Reus Cultura que consisteix en l’elaboració de peces audiovisuals de petit format relacionades amb el món del circ. L’entrega dels premis, una dotació econòmica de 2.000 euros pel guanyador de cada categoria, es durà a terme el dijous 13 de maig a les 14 h a Can Massó de manera semi-presencial.

Les Jornades Trapezi Pro Catalan Arts

Com cada any, la Fira Trapezi organitza un punt de trobada del sector per tal d’afavorir vincles i complicitats entre professionals i entitats del món del circ, promoure el treball artístic, presentar creacions actuals i proposar possibles col·laboracions. D’aquesta manera, en el marc de l’Àrea Professional s’han organitzat diverses sessions com ara l’espai “Fora de pista” que acollirà converses que es produeixen entorn dun espectacle, o “Més enllà dels límits del cos”, un debat sobre el pas del temps i com aquest es reflecteix en el cos de lartista de circ.

Les jornades professionals “Trapezi Pro Catalan Arts” es desenvoluparan en format híbrid durant el 12 i el 13 de maig. Les activitats presencials es duran a terme a Can Massó, seran d’aforament reduït i requereixen inscripció prèvia a través del web. Aquestes es podran visualitzar també en directe per internet i, per altra banda, també hi haurà activitats únicament en format visual.