Augmenten els accidents amb patinets elèctrics a Reus

La Guàrdia Urbana incrementarà el control d’usuaris de patinet davant l’increment del número d’accidents de trànsit amb patinets implicats

La regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, ha anunciat aquest dimarts, 4 d’octubre en roda de premsa, que la Guàrdia Urbana mantindrà la línia oberta de formació i pedagogia als usuaris de patinet elèctric, però que reforçarà la política de sanció.

La Guàrdia Urbana incrementarà el control d’usuaris de patinet davant l’increment del número d’accidents de trànsit amb patinets implicats, respecte l’any passat: l‘any 2021, la Guàrdia Urbana va registrar 65 accidents amb patinets implicats (5,4 accidents al mes); mentre que aquest 2022, n’ha registrat 62 (6,2 al mes).

L’any 2021 la Guàrdia Urbana va aixecar un total de 716 actes a usuaris de patinet. Aquest 2022 ja n’ha aixecat 542. La tendència és creixent, en consonància amb l’increment de l’accidentalitat: 59,2 actes al mes el 2021 i 60,2 actes al mes aquest 2022.

La Guàrdia Urbana fa anys que porta a terme el seu programa d’Educació Viària; un programa que va ampliar amb cursos específics als instituts per formar els joves sobre com circular de manera segura amb vehicles de mobilitat personal. 540 alumnes es van formar el curs passat amb aquests cursos que es porten a terme tant a les aules com al parc de trànsit.

Les accions de pedagogia, la Guàrdia Urbana també les porta al carrer, amb les contínues campanyes de seguretat viària que porta a terme. Les campanyes no se centren únicament en sancionar les infraccions, també s’atura persones que circulen correctament per informar-les de la normativa i donar consells de seguretat viària.

Des de la Guàrdia Urbana es faciliten els següents consells sobre com moure’s per la ciutat amb bici o patinet elèctric:

  • Conduir amb precaució, evitant posar en perill la resta d’usuaris de la via.
  • No circular per les voreres: està prohibit.
  • Respectar la senyalització i els passos de vianants.
  • No circular amb auriculars: a més de ser molt perillós, està prohibit.
  • En patinet elèctric, només pot anar muntada una persona.
  • La taxa d’alcoholèmia és de 0,25 mg/l en aire espirat, tant per bicicletes com per a VMP (de 0,0 mg/l aire per als menors de 18 anys).
  • Fer servir el casc (fet que és recomanable i que serà denunciable a la nostra ciutat una vegada s’aprovi la propera modificació del Reglament general de Circulació).
  • Aparcar als llocs habilitats
  • El responsable de qualsevol incident és el conductor, o els seus pares, en cas de ser menor d’edat.