Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

8a edició de Reus Ocult amb visites a espais patrimonials de la ciutat

Avatar photo

Els espais tenen com a denominador comú la dificultat de conèixer-los a no ser que siguis usuari dels serveis que ofereixen

L‘Associació Espais Ocults organitza per vuitè any consecutiu el Reus Ocult, una activitat que posa en valor el patrimoni reusenc i ho fa amb quasi un centenar de voluntaris que mostraran una tretzena d’espais.

Mostrar i posar en valor el patrimoni, però també fomentar l’esperit crític de la ciutadania són els objectius de l’Associació Espais Ocults que es posen especialment de manifest en la que és la seva activitat més destacada, el Reus Ocult. Puntualment, des de fa 8 anys, aquesta activitat s’ha fet un lloc en el calendari cultural i, perquè no, festiu, a l’inici del mes d’octubre. Així doncs, el dissabte dia 8 i el diumenge 9 d’octubre, s’oferiran diverses visites a diferents punts de la ciutat.

Després de dos anys en què l’associació ha estat capaç de mantenir el Reus Ocult, adaptant-se a l’excepcionalitat de la situació, es torna enguany a la normalitat amb una aposta ambiciosa com és l’obertura de 13 espais i el retorn al format habitual. Per tant, les persones interessades a participar en l’activitat només caldrà que vagin a l’espai que volen conèixer i, quan s’arribi als 15 visitants, s’iniciarà la visita.

Un dels pilars que permetrà que el Reus Ocult es dugui a terme seran els prop de 100 voluntaris que hi participen.

L’Associació tindrà un punt d’informació general a la plaça del Mercadal per donar a conèixer els diferents espais visitables. En l’edició d’enguany s’ofereixen un total de 9 espais totalment nous i 4 que ja s’han mostrat en altres edicions. El centre de la ciutat és present amb l’acollidor pati de la Casa March o l’escola Prat de la Riba, però el protagonisme el tindran espais que se situen en els vèrtex d’un gran quadrat.

Per una banda, es podran visitar masos com el Tallapedra, el Parsifal i Vil·la Maria. Per altra banda, es podran veure espais amb vocació de servei públic, com el Centre El Roser, l’Institut Gabriel Ferrater o el modern edifici de la Fundació Rosa Maria Vívar-Centre terapèutic per a l’Alzheimer.

També es podran visitar espais industrials com l’antiga fàbrica Baget i la foneria Ginfer. I, finalment, també hi haurà espais dedicats a l’espiritualitat com el Santuari de Miericòrdia, la seu de les Claretianes o el curiós i modern espai del columbari de la parròquia de Sant Joan.

Els espais tenen com a denominador comú la dificultat de conèixer-los a no ser que siguis usuari dels serveis que ofereixen. Altres, pel seu caràcter privat, s’obren a la ciutadania gràcies a la generositat dels seus propietaris que han dipositat la seva confiança en l’associació per tal de divulgar els elements que allotgen les seves estances.

Per a la celebració d’aquesta nova edició del Reus Ocult, l’Associació compta amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Tarragona, el Tomb de Reus, l’Ajuntament de Reus (a través de les regidories de Cultura i Política Lingüística i de Promoció de Ciutat) i la Diputació de Tarragona. Precisament, els regidors Daniel Recasens i Montserrat Caelles han assistit a la roda de premsa de l’edició d’enguany del Reus Ocult. L’Associació també compta amb el suport d’empreses privades que una vegada més, posen de manifest que creuen que el suport a la divulgació del patrimoni i a la Cultura és una aposta necessària.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ÚLTIMA HORA: Accident mortal en un xoc entre un camió i un turisme a Altafulla

Notícia següent

La Policia Local de Viladecans incorpora onze nous agents

Notícies relacionades