Divendres, 28 de juny de 2024
És notícia

Rates o paneroles al carrer… Truca al 900104415

Avatar photo
Aigües de Reus duplica els tractaments contra les plagues i hi destina la inversió més elevada fins a la data

Aigües de Reus du a terme actualment la inversió més elevada de la seva història en el control de plagues de rosegadors i d’insectes (paneroles, mosquits, vespes, etc.). Una lluita cada cop més complicada arran de l’augment de temperatures i la falta de pluges. Els tractaments contra les plagues ja s’estan duplicant en les zones més afectades, alhora que és operatiu un servei de guàrdia amb telèfon 24 hores per a la comunicació d’incidències per part de la ciutadania. És el 900104415, i és completament gratuït. 

Un ciutadà que detecti la presència de qualsevol plaga a la via pública pot comunicar-ho telefònicament de manera directa a l’empresa

D’aquesta manera, un ciutadà que detecti la presència de qualsevol plaga a la via pública pot comunicar-ho telefònicament de manera directa a l’empresa a la qual s’ha adjudicat la lluita i el control d’insectes i rosegadors en tots els barris de la ciutat. 

Una altra manera de notificar la presència de plagues en barris i carrers és el correu electrònic habilitat per aquest fi:[email protected] I també aquest link del web d’Aigües de Reus: https://www.aiguesdereus.cat/ca-es/Empresa/Control-de-plagues

Unes mesures que cal contextualitzar en la dinàmica del nou contracte que s’ha adjudicat recentment i que representa un important pas endavant pel que fa a les accions que es duen a terme a la ciutat per al control de plagues. La inversió (de 237.160 € anuals) preveu que els tractaments preventius i correctius contra les plagues es dupliquin en la majoria de barris de la ciutat i, especialment, en els parcs i jardins del municipi, i en aquelles zones on hi ha més presència d’insectes i rosegadors.

Poblacions estables

Aigües de Reus espera que aquesta intensificació dels controls pugui mantenir estables les poblacions d’insectes i de rosegadors a la ciutat, malgrat que les circumstàncies climàtiques adverses dels darrers anys (amb manca de pluges i augment de temperatures) han fet que les plagues tinguin l’ambient que els és més propici per proliferar. 

Malgrat això, Aigües de Reus vol precisar que la desaparició absoluta dels rosegadors o dels insectes és una quimera, i que l’administració tan sols pot garantir un control de la seva població, tot posant de manifest que en aquesta qüestió també és fonamental que els particulars facin un seguiment i control de les plagues, amb els tractaments que siguin necessaris. 

“Som conscients que existeix preocupació en els barris respecte a les plagues, i és per això que hem decidit invertir en aquesta lluita més diners que mai i comptar amb més eines de comunicació ciutadana que mai”, afirma el regidor responsable del servei, Daniel Rubio. No obstant això, el regidor raona que “cal que tothom sigui conscient que les plagues es manifesten quan fa més calor, i en aquest sentit l’augment de les temperatures dels darrers anys i la sequera ens posa les coses molt més difícils”.

Planificació i qualificació

El servei de prevenció i control de plagues està dissenyat de manera que es fa coordinadament amb les tasques de manteniment que Aigües de Reus ja du a terme de manera permanent a la xarxa de sanejament. La planificació que s’aplica de forma permanent té en compte diversos aspectes. En primer lloc, els cicles vitals i de reproducció de rosegadors i insectes, amb la qual cosa els tractaments són més intensos durant els mesos d’estiu. 

En segon lloc, també es valora el nivell d’incidència de les plagues en els diversos barris de Reus. En aquest sentit, tant pel que fa a rosegadors com a insectes, el mapa de la ciutat queda dividit en zones segons quina hagi estat la intensitat de les afectacions al llarg dels darrers anys. Segons el nivell d’incidència en la presència de plagues (que oscil·la entre “baix” i “extrem”), s’actua  amb major o menor intensitat en cadascuna de les àrees.

En tots els casos, els treballs per al control de plagues són duts a terme per personal qualificat, que extrema les precaucions per evitar que es produeixin situacions de risc tant entre el personal com entre la ciutadania. En aquest sentit, sempre s’intenta minimitzar al màxim l’ús de productes químics. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reus neteja d’urgència els carrers empastifats per la caiguda de flors dels arbres

Notícia següent
tren mercaderies

L’economia espanyola creix un 0,8% al primer trimestre de l’any

Notícies relacionades