Oberta la inscripció a la 10a edició de la Vandekames

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Vandekames, el gran esdeveniment esportiu de muntanya de Vandellòs pensat per gaudir en família, celebrarà enguany la seva 10a edició. En concret, el diumenge 19 de novembre. Per a qui vulgui participar-hi, la inscripció és oberta ja a la pàgina web www.vandekames.cat, fins al 13 de novembre.

En aquesta edició, les persones interessades a prendre part en aquesta cursa de trail, organitzada pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i pel Club Centre Excursionista Serres del Mestral amb la col·laboració l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, poden escollir fer un d’aquests tres circuits:

– La cursa vermella, de 18 km, amb un desnivell positiu de 950 m, adreçada als «corredors més valents i experimentats», segons informa l’organització. Aquesta cursa és puntuable per al Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona (CCTGN)

– La cursa i caminada blava, d’11 km, amb un desnivell positiu de 650 m, «per gaudir dels paisatges naturals mentre es corre o es camina». Tindrà un caràcter competitiu.

– Lcaminada groga, de 7 km amb desnivell positiu de 200 m, per a tots els públics, «en què l’important és gaudir de la natura».

Totes les curses i caminades començaran a disputar-se a partir de les 9 h, a la Plaça Drs. Gil Vernet de Vandellòs. El punt d’arribada serà la zona esportiva de Vandellòs, on se servirà la tradicional fideuà als i les participants. Tots els participants rebran, a més, com a obsequi, una samarreta commemorativa d’aquest esdeveniment esportiu que ha crescut i ha evolucionat en el temps (qui s’hi apunti abans del 13 d’octubre podrà triar la talla de la samarreta).

Enguany, a causa de les altes temperatures i el risc d’incendi, la Vandekames no es va poder celebrar a l’agost, com és habitual, i l’organització la va haver d’ajornar fins al 19 de novembre. L’esperit de la cursa, que ha arribat a aplegar unes 600 persones en les darreres edicions, és el mateix de sempre: «És un esdeveniment esportiu obert a tothom, pensat per gaudir en família, que té com a objectiu fomentar l’esport i donar a conèixer les muntanyes i l’entorn natural del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant”, expliquen CCERV i el Club Centre Excursionista Serres del Mestral.