Adjudicades les obres de dos nous trams de carril bici de Reus

Avatar photo

Els projectes compten amb finançament de la Unió Europea, amb fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’estat

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat els contracte per a l’execució de les obres dels carrils bici de les avingudes de Falset i de Salou, en el marc del desplegament del pla de la bicicleta. L’obra del carril de l’avinguda de Falset s’ha adjudicat a l’empresa Edifisa SA per un pressupost de 129.545,30 euros (IVA inclòs); el contracte de l’avinguda de Salou s&rsq uo;ha adjudicat a Construccions Vinaixa SA, amb un pressupost de 144.883,98 euros (IVA inclòs).

Els projectes compten amb finançament de la Unió Europea, amb fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’estat espanyol, i d’acord amb la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà.

Avinguda de Falset
El tram de l’avinguda de Falset circula entre el carrer de Recasens i Mercader i el carrer de Joan Fuster. El recorregut dona continuïtat al carril per a bicicleta que actualment està en servei entre l’avinguda dels Països Catalans i el carrer de Recasens i Mercader.

El projecte defineix un carril bici per a cada sentit de la circulació, segregat de l’espai destinat a la resta de vehicles. La secció del vial preveu que l’amplada dels carrils per a bicicletes tinguin una amplada d’entre 1,5 i 1,8, segons el tram de l’avinguda, mentre que els carrils per a la resta de vehicles varien entre els 3,25 i els 3,40m.

L’espai per a bicicletes estarà separat de la dels vehicles amb elements de balisament de cautxú per reforçar la seguretat viària.

El projecte preveu un termini d’execució de 3 mesos.

Avinguda de Salou
El tram permetrà completar el carril per a bicicletes a l’avinguda Salou, i connectar-los amb els futurs trams de l’avinguda de Sant Bernat Calbó i del carrer Flix. El projecte inclou la implementació d’un carril bicicleta segregat en vorera bidireccional, donant continuïtat al carril existent. La solució de carril bici segregat en vorera respecta l’amplada útil per als vianants superior als 1,80 metres, tal i com marca la normativa.

Actualment, l’avinguda de Salou té ja construïts els trams de carril bici entre la plaça del Canal i el carrer de Manuel Hugué, i entre l’avinguda de la Universitat i el carrer de l’Agricultura. El projecte preveu donar continuïtat a la via amb la construcció dels trams entre el carrer de Manuel Hugué i l’avinguda de la Universitat; i entre el carrer de l’Agricultura i el carrer del Comandant Sugranyes.

Pel que fa a les cruïlles de l’avinguda de Salou amb el carrer de l’Agricultura i el el carrer de Pere Benavent, el projecte defineix també habilitar un nou pas de vianants i bicicletes adaptat.

El projecte fixa un termini d’execució de 4 mesos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ATENCIÓ: Envien a presó un detingut a Girona per terrorisme gihadista

Notícia següent

Albert Pla actuarà al Casal Auditori La Violeta d’Altafulla

Notícies relacionades