Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

El Museu d’Història de Cambrils i l’Escola Marinada fan balanç d’un any de treball conjunt

Avatar photo

El programa educatiu col·laboratiu es va iniciar al principi d’aquest curs escolar 2022-2022

El Museu d’Història de Cambrils i l’Escola Marinada presentaran els resultats del programa pilot educatiu “Apropa’t” amb una xerrada titulada “Investiguem el Parc Samà” el proper dijous, 16 de juny, a les 19:30 hores al Centre Cultural (carrer Sant Plàcid, 18).  

L’objectiu de xerrada, inclosa dins de la programació trimestral del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV), és donar a conèixer l’experiència educativa de tot un any de treball conjunt entre el museu i l’escola i fer balanç d’aquesta proposta educativa. Durant la xerrada, es projectarà un breu vídeo de resum de les diferents activitats que s’han portat a terme amb l’alumnat de cicle inicial.   

Es tracta d’un projecte pedagògic que neix de la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de reforçar la relació entre els centres educatius i els museus per crear projectes col·laboratius i aprofitar el patrimoni cultural com a espais d’aprenentatge innovadors que estimulin el treball competencial.  

El programa educatiu col·laboratiu es va iniciar al principi d’aquest curs escolar 2022-2022 amb un centenar d’alumnes de cicle  inicial de l’Escola Marinada. Després d’una primera fase de treball a l’aula, es van començar a realitzar tallers específics i fer visites dinamitzades als espais patrimonials de Cambrils de la mà del personal del museu en coordinació amb l’equip docent de 1r i 2n de primària.

Iniciat el segon trimestre, els i les escolars es van desplaçar al jardí històric del Parc Samà per fer una matinal sencera de descoberta de l’entorn i van treballar sobre els tres projectes escollits inspirats en el parc (els insectes, els animals fantàstics i les torres), que van servir de fil conductor per a activitats educatives concretes relacionades amb aspectes mediambientals, històrics i artístics.  

El projecte, que es va cloure el passat 14 de maig amb una jornada festival al mateix Parc Samà, s’ha dut a terme gràcies al conveni marc que l’any passat van signar l’empresa que gestiona el Parc Samà, Developing Natural Activities (DNA) i l’Ajuntament de Cambrils.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

‘Tarragona sobre rodes’ per incentivar la mobilitat sostenible, el comerç i el turisme

Notícia següent

Andorra presenta ‘Vull Emancipar-me’ per a facilitar l’autonomia de joves discapacitats

Notícies relacionades