L’Accents 2022 arrenca amb els concerts dels valencians Algo al Jardí de la Casa Rull i el reusenc Fito Luri al Fortuny

Comença aquest cap de setmana amb les quatre primeres actuacions programades del total de 26 que es podran veure fins al 17 de desembre

Aquest cap de setmana arrenca l’edició 2022 del Festival Accents amb les quatre primeres actuacions programades del total de 26 que es podran veure fins al 17 de desembre. Divendres al vespre al Jardí de la Casa Rull de Reus arriba per primer cop a la ciutat el duet valencià Algo (20.30 h) i dissabte a les 20.30 h al Teatre Fortuny hi haurà la p resentació del nou disc de Fito Luri, “Salvar l’ànima”, amb un concert copresentant amb l’Associació de Concerts de Reus. Les entrades per aquest concert es poden adquirir a la web del Teatre Fortuny  (www.teatrefortuny.cat) i les del duet valencià a www.codetickets.com

També aquest dissabte a partir de les 13:00 h i amb  entrada gratuïta tindrà lloc el primer dels concerts Vermut de l’Accents 2022. Serà al Jardí de la Casa Rull amb el duet reusenc de pop electrònic Koeman. Diumenge a la mateix hora, però al Jardí del Botànic de Botarell, hi actuarà la vendrellenca Nerea Bassart Trio. Les entrades per a aquesta actuació, que van acompanyades d’un vermut Iris de De Muller, es poden adquirir al preu de 3  euros a www.entradium.com

Tota  la informació del Festival Accents a www.festivalaccents.cat

L’Accents 2022 està organitzat per Empenta Cultural i compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus i els ajuntaments de Riudoms, la Selva del Camp, Botarell, El Morell, Cambrils i Mont-roig del Camp, a més de la Diputació de Tarragona, i del Departament de Cultura de la Generalitat.

Els artistes del cap de setmana

Pot semblar que el grup Algo surt directament d’una altra època. Potser també d’un altre lloc. Però en realitat és millor no enganyar-se: això d’Algo és atemporal. Clàssic en el millor sentit de la paraula. Una manera de fer música, artesanal, que mai passarà de moda. O que potser mai no ho estigui, realment, i tampoc ho necessiti. El grup respon també al caràcter dels seus dos protagonistes, Alberto Montero i Gonzalo Fuster. Potser els àlies artístics que es busquen no siguin els més idonis per buscar-los a Google, però això a ells els és igual. Tampoc ho necessiten. Arriben a Reus per presentar per pri mer cop el disc homònim editat per No Aloha Records.

Fito Luri, per la seva part, arriba per primer cop al Teatre Fortuny amb una posada en escena elèctrica i acústica per presentar el nou disc “Salvar l’ànima”. El cantautor reusenc s’ha envoltat de tots els músics que han col·laborat en els dos treballs anteriors i amb un repertori vibrant i emotiu, com solen ser els seus concerts. Això si, sense deixar de banda les seves cançons més representatives. A dalt l’escenari no només gaudirem de la música, sinó que l’artista Jordi Guillemí també intervindrà creant un quadre durant el concert i com no, la part literària de l’obra estarà representada per diferents personalitats del món teatral.

“Salvar l’ànima” és tota una declaració d’intencions, una mena de metamorfosi introspectiva que ha iniciat el cantautor Fito Luri, un inici de nous camins on les cançons de vegades no tenen música i les paraules molts cops, estan musicades.

El duet reusenc Koeman estrena el seu espectacle “Pop feliç” en aquesta edició de l’Accents. Un directe innovador en el qual barreja les seves cançons amb grans èxits de la música en català passats pel sedàs de l’electrònica més ballable. És possible fer un directe musical com una sessió de DJ? Koeman ho fa realitat!

Nerea Bassart Trio és un projecte nascut al 2019, on tres músics fan de la varietat de les seves influències un estil compositiu personal, que passa pel funk, el soul i el pop-rock. Amb aquesta música d’arrel afroamericana que els caracteritza van publicar un primer disc, Soroll (Discmedi, 2020), amb el qual van aterrar a escenaris com el MMVV, El BPFest, l’Auditori Pau Casals o el Capsa Music Fest. Ara publiquen Presons, un disc de 10 cançons en català, on la sonoritat ja no és tan orgànica i on s’ha cuidat molt la producció. La incorporació del sintetitzador ha permès també obrir camí cap a sons més urbans.