Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Un grup de joves organitza una recollida de residus a la platja de la Riera de Cambrils

Avatar photo

La iniciativa era una proposta de l’associació Good Karma Projects i es va portar a terme amb el suport del Departament de Joventut de l’Ajuntament

Un grup de joves es va sumar a la proposta de l’associació d’educació i conscienciació mediambiental Good Karma Projects amb l’organització d’una jornada de recollida de residus “Clean Up” a la platja de la Riera de Cambrils.  

L’acció es va portar a terme el passat dimecres 22 de març i va comptar amb el suport del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils, que es va encarregar de gestionar les inscripcions, fer l’acompanyament i difondre la convocatòria.  

El resultat de la jornada va ser la recollida d’un total de 454 objectes, que majoritàriament eren burilles i elements de plàstic com ara peces diverses, bosses, embolcalls i taps, però també es van trobar nombroses tovalloletes humides i llaunes de begudes.  

L’objectiu de l’acció era conscienciar a la ciutadania sobre la quantitat de residus que es llancen de forma incontrolada a la natura i sobre la necessitat de reduir el consum de plàstics. Durant els últims anys, el moviment  #cleanupwithgoodkarma ha reunit 180 Clean Ups i 3.668 participants. 

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que des de l’Ajuntament volen seguir al costat d’iniciatives com aquesta i que un dels quatre valors del Pla Municipal de Joventut 2026 és la sostenibilitat, l’ecologia i la justícia climàtica, que posa mirada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 12 i 13 de l’Agenda 2030.  

Justament, la recollida “Clean UP” de dimecres va sorgir en el marc de la jornada de la presentació del nou Pla Municipal de Joventut, durant la qual diverses entitats i grups de joves que fan ús dels espais de l’Ateneu Juvenil van presentar les seves propostes.  

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

[VÍDEO] Influencer parla de Barcelona: ‘Van robar-nos mòbils, targetes…’

Notícia següent

Investiguen abusos sexuals en un menjador d’una escola de Catalunya

Notícies relacionades