Alumnes del Josep Tapiró fan activitats a l’Hospital per mostrar els perjudicis del tabac

Avui, 31 de maig és el Dia Mundial sense Tabac. S’estima cada any moren més de 8 milions de persones arreu del món a causa del tabac

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Alumnes de quart d’ESO de l’Institut Josep Tapiró de Reus han dut a terme avui diverses activitats a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus per sensibilitzar la població dels perjudicis que el tabac té per a la salut.

Així per exemple, han fet un caminet amb fletxes i fulls de paper a l’entrada principal amb informació sobre els beneficis de deixar de fumar i han instal·lat plafons informatius a la rambla del centre. També han realitzat diverses activitats experimentals com congelar el fum del tabac per poder veure el residu que deixa a l’aigua, fer infusions amb el tabac o construir un kahoot amb preguntes i respostes sobre els perjudicis de fumar.

Des de l’Hospital volem agrair als alumnes i a tot el personal docent del centre, la seva col·laboració i implicació en l’organització d’un Dia Mundial sense Tabac molt especial.

Activitats a tots els centres de Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp

També a l’Hospital Lleuger de Cambrils i als Centres d’Atenció Primària de Salut de Vandellòs-l’Hospitalet, Riudoms, La Selva del Camp i Marià Fortuny de Reus estan fent activitats durant tota la setmana, com per exemple, campanyes de captació de persones que vulguin deixar de fumar, xerrades a les escoles o enquestes per valorar la dependència dels fumadors. Així mateix, el CAP Marià Fortuny de Reus té previst realitzar, el pròxim 9 de juny, un taller de fisioteràpia respiratòria.

El Dia Mundial sense Tabac està impulsat per l’Organització Mundial de la Salut i amb el lema d’enguany “Conrea aliments, no tabac” es vol conscienciar la població que es necessiten aliments, no tabac. Segons dades de l’OMS cada any moren més de 8 milions de persones arreu del món a causa del tabac.