Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Investiguen l’accident d’un dron a Reus

Avatar photo

El vol de drons, especialment en nucli urbà, està regulat atenent el risc que pot comportar per a qualsevol persona, pels danys i lesions que pot originar en cas d'accident i, per tant, volar-los no és una activitat lliure, ni particularment, ni professionalment

El passat dia 6 de febrer, un veí, va trobar a la terrassa del seu domicili en ple nucli urbà de Reus, una aeronau recreativa per control remot, conegudes comunament com a dron, que presentava clars símptomes d’haver-hi patit un accident.

Va avisar immediatament a la Guàrdia Urbana de Reus, que es va fer càrrec de l’aparell i donat el risc per a les persones que s’havia provocat, es van iniciar gestions per arribar al propietari i usuari d’aquest.

Agents de la Guàrdia Urbana, van iniciar la investigació per identificar el propietari i usuari de l’aparell, que sense autorització havia sobrevolat un espai urbà, amb risc greu per a les persones, podent identificar-lo plenament després de les seves gestions.

El dron va resultar ser de caràcter recreatiu, de la marca DJI i model MAVIC PRO trobava amb greus danys a les seves hèlixs; va ser lliurat per la Guàrdia Urbana juntament amb la completa filiació del seu propietari, a l’Equip Pegàs del Destacament de Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil de l’Aeroport de Reus, que després de fer-se càrrec d’aquest, va donar compte immediatament al CIAIAC (Comissió d’Investigació d’Accidents i incidents d’aviació civil).

El CIAIAC, és un organisme oficial de caràcter nacional encarregat d’investigar accidents aeris ocorreguts en territori espanyol. És un organisme col·legiat independent encara que està adscrit administrativament a la Subsecretaria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Simultàniament, els agents de l’Equip Pegàs, van elaborar informe on s’aprecien sis infraccions de caràcter administratiu per part del propietari i usuari del dron, que serà remès a AESA (Agència Espanyola de Seguretat Aèria), que és l’organisme responsable de l’ordenació, supervisió i inspecció de la seguretat del transport aeri i dels sistemes de navegació aèria i de seguretat aeroportuària, així com de la inspecció i control de productes aeronàutics, d’activitats aèries i del personal aeronàutic.

Els Equips Pegàs de la Guàrdia Civil (Policia Especialista en Gestió Aeronaútica) la “policia de l’aire”, amb funcions genèriques relacionades amb l’aviació civil, per al control sobre instal·lacions com aeròdroms, camps de vol, heliports i pistes d’emergència, complementen la tasca de la Guàrdia Civil als aeroports espanyols.

Concretament en aquesta província, centren la tasca en el control citat de l’aeroport de Reus, però atenen específicament diferents infraestructures crítiques de la província, com el Port de Tarragona i les instal·lacions de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs.

A causa de l’increment de l’ús de drons, tant en l’àmbit professional com en el recreatiu, el personal adscrit a l’Equip Pegaso s’encarrega de la prevenció i control d’incidents relacionats amb aquests dispositius, que compten amb una sèrie de numeracions, que poden permetre seguir-ne el rastre fins a arribar a un usuari/propietari final.

El vol de drons, especialment en nucli urbà, està regulat atenent el risc que pot comportar per a qualsevol persona, pels danys i lesions que pot originar en cas d’accident i, per tant, volar-los no és una activitat lliure, ni particularment, ni professionalment.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

13 − 10 =

Notícia anterior

Mor Hilda Siverio, influencer referent en la lluita contra el càncer

Notícia següent

Desmantellen una plantació de 5.500 plantes de marihuana a l’Alt Empordà

Notícies relacionades