Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

Reus presenta demà una guia per a la prevenció del suïcidi

Avatar photo

L'elaboració d'aquesta guia és una de les actuacions compreses en el Pla Local per la prevenció de la conducta suïcida de Reus

La regidoria de Salut i Ciutadania presenta aquest dijous 23 de març, a les 17:15 h, la Guia per a la prevenció del suïcidi, un acte que es farà a la Biblioteca Pere Anguera i que compta amb la participació de l’Associació Catalana per la Prevenció del Suïcidi. L’elaboració d’aquesta guia és una de les actuacions compreses en el Pla Local per la prevenció de la conducta suïcida de Reus, que es va presentar públicament el mes de febrer passat i que tindrà vigència fins al 2027.

Algunes de les principals estratègies del Pla van dirigides a la sensibilització de la població per a la desestigmatització de la conducta suïcida o a promoure el desenvolupament de competències individuals i col·lectives en matèria de benestar i salut. Així doncs, és una mesura principal la de facilitar l’accés a la informació i fer difusió dels recursos dels quals disposa la ciutadania. En aquest sentit, la guia per a la prevenció del suïcidi assenyala elements clau a l’hora d’identificar una possible situació de risc, orientacions per acompanyar a les persones així com alguns consells per a millorar el benestar emocional propi en el dia a dia. També s’inclouen preguntes i respostes freqüents i un directori de serveis que ofereixen atenció i acompanyament especialitzat en la prevenció de la conducta suïcida.

El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Reus manté una relació estreta de col·laboració amb l’Associació Catalana per la Prevenció del Suïcidi, que s’ha encarregat de la redacció de continguts d’aquesta guia i participarà en el desplegament de diverses de les actuacions previstes durant el període d’implementació del Pla.

La distribució del material s’acompanyarà d’altres accions de dinamització i assessorament seguint un pla de comunicació específic. A més a més, durant el període d’execució del Pla, es preveu desenvolupar una planificació diversificada de formacions i accions divulgatives que complementin o reforcin els objectius marcats.

En definitiva, la «Guia per a la prevenció del suïcidi» es tracta d’un material que, adequadament acompanyat per altres accions tècniques i socioeducatives, pot assentar les bases convenients i necessàries per continuar apoderant-se en qüestions de salut.

Taller de creació artística

Un cop finalitzada la presentació de la guia, a les 18:00 h, a la mateixa Biblioteca Pere Anguera, es farà el taller de creació artística “Emocions sobre paper”, a càrrec de Marina Monclús, arterapeuta i professora de belles arts. Aquesta activitat està pensada per reflexionar sobre els beneficis de l’art i la importància de relacionar-nos en espais de cures i propostes col·lectives. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

17 − one =

Notícia anterior

Les Borges aprova el projecte per construir un nou dipòsit d’aigua potable

Notícia següent

El pare que va penjar el seu bebè va publicar un darrer post aterridor a Instagram

Notícies relacionades