Diumenge, 20 d'abril de 2025
És notícia

La galera, el producte culinari estrella de Cambrils aquest mes de febrer

Avatar photo

Des del 3 al 26 de febrer el municipi celebrarà el Mes de la Galera amb múltiples activitats relacionades amb el producte i amb una oferta culinària de primer orde a 24 restaurants

Cambrils dedicarà el mes de febrer a la galera i la cuina marinera. Amb la renovació d’aquesta coneguda campanya, el municipi enceta un nou pla estratègic per promocionar la seva gastronomia, reforçar l’impacte de les accions i seguir essent la capital gastronòmica de la Costa Daurada.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, han presentat aquest matí les novetats d’aquesta primera cita gastronòmica de l’any, acompanyats del representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavier Martí; el patró major de la Confraria de Pescadors, Francisco Gil; el president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra; el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jorge Gómez, i el delegat comercial de  Torelló Viticultors (patrocinador), Joan Ferrés.

L’alcalde ha destacat en la seva presentació que aquesta activitat consolida Cambrils com la capital gastronòmica del territori, mentre que el regidor de Promoció Econòmica ha remarcat el “model d’èxit” de la campanya pel municipi. D’altra banda, el restaurador Xavier Martí ha recordat els canvis que han patit les creacions culinàries amb galera, comptant actualment tant amb menús clàssics com d’altres de més creatius. A més, el patró Major de la Confraria de Pescadors, Francisco Gil, també ha destacat aquest paper cada cop més rellevant que ha tingut la galera, un producte “difícil de cuinar”.

La 18a edició de la campanya de la galera, que es portarà a terme del 3 al 26 de febrer, arriba amb un canvi de format i un ampli programa d’activitats paral·leles. Per una banda, un total de 24 restaurants de Cambrils oferiran menús i plats especials al voltant d’aquest gustós crustaci de la cuina marinera, maridats amb vins i escumosos Torelló Viticultors. Per l’altra, s’han programat dues degustacions, quatre visites guiades, un taller familiar, una exposició, demostracions de vela llatina i passejades en llagut.

 

Una de les primeres activitats del Mes de la Galera serà el Vermut Boomer del diumenge 5 de febrer al Mollet del Rec amb una degustació de fideus i galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors, acompanyada d’actuacions de música amb els èxits de la generació del Baby Boom. Aquest mateix dia, a la tarda, hi haurà la tradicional demostració de vela llatina a càrrec de l’Arjau i les passejades amb llagut per la canalla que ofereix Vent d’Estrop.

El programa també inclou les visites guiades a la Confraria de Pescadors “Galeres en viu” els dies 3, 10, 17 i 24 de febrer per descobrir l’art de pescar galeres i el recorregut que fan des de les barques fins a la llotja. A més, el dissabte 11 de febrer s’inaugurarà l’exposició “Mestres d’Aixa de Butxaca” a la Torre del Port sobre la construcció de vaixelles de joguina i el diumenge 12 s’ha programat l’activitat familiar “L’Ona vol ser científica” amb conta contes i manualitats.

El Mes de la Galera es clourà el diumenge 26 de febrer amb l’esmorzar de forquilla amb vinils i galeres. Es tracta de la tradicional fregida de galeres i calçots que es feia a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola i que enguany s’ha traslladat a l’espai emblemàtic del Parc del Pescador per acostar-lo al centre del municipi i atraure més persones.

L’Escola d’Hoteleria i Turisme participarà un any més a la campanya amb l’organització del XVIII concurs “De la Mar als Fogons” per a joves cuiners i cuineres, que en aquesta ocasió comptarà amb el reconegut cuiner Carles Gaig com a jurat. El dimecres 1 de febrer un grup de persones expertes seleccionarà vuit semifinalistes i el 24 de febrer es portarà a terme el concurs. De 9 a 14 hores els i les joves hauran d’elaborar les seves propostes gastronòmiques i exposar-les davant del jurat, i a les 14 hores es farà el lliurament de guardons.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Massana Fogons continua creixent

Notícia següent

Sant Pere de Ribes aixecarà 43 nous pisos de protecció oficial

Notícies relacionades