Finalitzen les activitats d’estiu del Planet Reus amb un bon balanç de participació i de satisfacció dels usuaris

S’han ofert un total de 80 activitats diverses que s’han programat conjuntament amb entitats de la ciutat

El departament de Joventut de la regidoria de Salut i Ciutadania ha tancat aquest diumenge la programació d’estiu emmarcada dins el programa Planet Reus amb èxit i “amb l’objectiu acomplert d’haver posat a l’abast dels joves dels 12 a 25 anys una gran oferta d’activitats d’oci i lleure saludable orientada a poder gaudir de l’estiu amb activitats físiques, espais de socialització amb a ltres joves, formacions en temes de lleure i salut, i sortides a l’aire lliure”, segons ha manifestat Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania.

S’han ofert un total de 80 activitats diverses que s’han programat conjuntament amb entitats de la ciutat, joves emprenedors que han volgut compartir el seu talent, petites empreses del territori o activitats programades arrel de la demanda dels mateixos joves. “Perquè el programa Planet Reus té com a objectiu principal millorar els entorns dels joves a través de la comunitat i això passa per treballar amb la comunitat: joves , entitats, col·lectius,… i elaborar una oferta d’activitats on els joves són els protagonistes i es passa de l’experiència a l’aprenentatge”, ha afegit el regidor.

Les activitats s’han realitzat a diferents punts de la ciutat i en diferents equipaments, cosa que també ha permès donar a conèixer nous espais i afavorir la vessant relacional i comunitària dels equipaments municipals.

El Planet Reus Estiu ha ofert 5 setmanes de programació amb un total de 78 activitats realitzades, 103 talleristes i 986 joves participants.

Dins del Planet Reus també s’han realitzat 4 concerts dins del cicle Fil Musical 2022 els dijous a les 21:00 h a la Palma amb la participació de 1.300 assistents, i un esdeveniment de videojocs i cosplay a càrrec de l’entitat juvenil Anime, a més de videojocs i cultura japonesa amb Irasshai: «Summer Fest» que va comptar amb uns 600 participants que van poder gaudir i participar dels tornejos, activitats i actuacions durant tot el dia.

El 98% de les activitats programades han estat gratuïtes amb l’objectiu d’arribar a tots els i les joves de la ciutat fent-les accessibles i universals perquè cap jove es quedi sense espais d’oci a l’estiu.

Per tal de veure les activitats que s’han realitzat es va obrir un perfil d’instagram @Planet.Reus on s’ha anat fent un seguiment exhaustiu de totes les propostes.

L’estiu s’acaba però des del Casal de Joves la Palma ja es preparen les activitats i esdeveniments a realitzar de cara a la tardor. També es fa una crida als joves a fer arribar a Joventut propostes d’activitats que els agradaria trobar a la ciutat per mirar d’incorporar-les a la programació. Alhora també es demana joves que saben fer coses, que tenen una afició, un talent i que els hi  agradaria compartir-ho per tal programar activitats, buscar espais de trobada i de compartir o exhibir aquests talents.

Les propostes es poden fer arribar a través del formulari que hi ha a aquest enllaç web: https://joventutreus.cat/planetreus.