Èxit de rècord del darrer Festival del Vi i la Gastronomia de Cambrils

Prop de 45.000 visitants van omplir el Parc del Pescador durant 5 dies i van valorar la fira molt positivament

La dotzena edició del Festival del Vi i la Gastronomia de Cambrils va ser un èxit en tots els sentits amb unes xifres de rècord.

Entre el 7 i el 12 d’octubre l’esdeveniment va atraure el Parc del Pescador prop de 45.000 persones, que van comprar 72.000 tiquets de tastos de vi (glups) i 56.000 tiquets de degustacions gastronòmiques (nyams) i van valorar la fira amb molt bona nota en les enquestes realitzades.

Enguany la mostra ha crescut en espai, durada i cellers participants i ha passat a denominar-se festival per l’ampli programa d’activitats vinculades al vi, l’enoturisme, la gastronomia, la música, l’artesania, l’art i la solidaritat, a més de les propostes de proximitat com les del Nàutic Parc, que van fer ple absolut.

 

65 empreses expositores al festival

Cal destacar que l’esdeveniment va acollir 65 empreses expositores (34 cellers, 2 vinacoteques, 20 restaurants i establiments d’alimentació i 9 d’artesania) i va oferir 23 presentacions i tastos guiats, 4 showcookings i maridatges, 13 tallers infantils i 19 actuacions musicals.

La regidora de Turisme, Yolanda Burgos, ha afirmat que “el festival s’ha convertit en un reclam pels cambrilencs i les cambrilenques i un veritable producte turístic a favor de la desestacionalització de la destinació”.

De cara a la pròxima edició, l’objectiu és seguir en la línia d’enguany de distribuir els expositors i les activitats per tot l’espai del parc per afavorir la comoditat de les persones visitants.

Segons el resultat de les enquestes que es van realitzar durant l’esdeveniment, el perfil de visitant és el de famílies, parelles i grups d’amics que venen de Cambrils i província (43,4%), i la resta de Catalunya (37,3%), especialment Barcelona i Lleida.

També hi ha un 12% de persones procedents de països estrangers com França, Regne Unit, Alemanya, Holanda i Andorra (el 80% de les quals estaven allotjades a Cambrils). Finalment, un 7,3% de visitants són de la resta d’Espanya amb un important pes d’Aragó, especialment Osca, i La Rioja.

 

Valoració excel·lent per part dels assistents

Una altra dada destacada i que reflecteix l’alt nivell de recomanació i satisfacció és que el 36,7% dels visitants es van assabentar de la celebració del festival a través d’amistats i familiars que ja el coneixen i fan de prescriptors.

De fet, el 64,7% de les persones enquestades van manifestar que ja havien anat a edicions anteriors. Altres formes freqüents de rebre informació sobre la mostra han estat les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

Pel que fa a la valoració, el 93% de les persones enquestades van posar un excel·lent al festival: un 61,2% li van atorgar un 5 sobre 5 i el 31,8% un 4.

Enguany el públic s’ha repartit més entre tots els dies del festival i, per tant, les vendes no s’han concentrat massivament en dies concrets.

Els dies amb més moviment d’operacions van ser dissabte amb 22,6% i diumenge amb un 21,35%. Hi ha hagut 13.740 transaccions de cobraments amb una despesa mitjana de 18,23 euros per operació.

 

Els guanyadors dels millors expositors i casetes

Com a novetat, a banda de les tres casetes de venda, hi havia dos punts de venda en moviment per la fira.

A banda de l’augment d’expositors i activitats, una de les novetats d’aquesta edició va ser el concurs en línia per votar la millor caseta de gastronomia i el millor expositor de vi.

Els guanyadors van ser l’expositor de Casa Mariol i la caseta del restaurant Casa Macarrilla 1966. En total, al concurs hi van participar 7.192 persones que van sumar 3.032 vots.

 

La subhasta de botes recapta 2.025 euros contra el càncer infantil

La subhasta de botes que es va portar a terme durant el festival va recaptar un total de 2.025 euros que es destinaran a la lluita contra el càncer infantil a través de l’associació #Pelsvalents.

Els dies 8, 9 i 10 d’octubre els artistes de “Cambrils Art Total” van decorar i pintar les 6 botes de vi que es van subhastar els mateixos dies a la nit a la pèrgola del Parc.

Els i les artistes participants van ser Rafael Rubio, Rafael Borlansa, Dora Drown, Olga Urtado, Angelina Escolies, Gloria Gotor i Alberto Insa.