Èxit de la 3a Mostra de Maig de Cervesa Artesana de Castellvell del Camp

La 3a edició de la MOMA va reunir dissabte 2.000 persones, que van gaudir de l'oferta dels cervesers participants, de les activitats lúdiques i dels concerts

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Tot i la presència de la pluja, Castellvell va tancar amb èxit la 3a Mostra de Maig de Cervesa Artesana (MOMA), organitzada per l’Associació de Cervesers del Baix Camp (AC/BC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellvell del Camp, que es va celebrar aquest dissabte 13 de maig a La Pista.

 

Es calcula que prop de 2.000 persones van passar per la mostra al llarg de tot el dia. Des de l’organització s’ha observat que en aquesta edició els visitants han gaudit durant més estona de la mostra.

 

Tant l’Associació de Cervesers del Baix Camp (AC/BC) com l’Ajuntament de Castellvell del Camp es mostren satisfets amb el resultat de la MOMA 2023, malgrat que la pluja de la tarda va frenar una mica el ritme de visitants: “Estem molt satisfets de la MOMA d’enguany. Després de tants caps de setmana assolellats, hem tingut un dissabte plujós que ens ha impedit poder superar les previsions de l’edició anterior. De fet, a les 15 h, teníem més visitants que l’any passat, però l’aparició de la pluja ha frenat una mica la presència de gent a la tarda”, assenyala Jaume Margalló, de l’AC/BC.

 

Margalló també destaca que aquest any “hem tingut la sensació que la gent s’ha quedat més estona a la Mostra de Maig. Esperem que en pròximes edicions s’uneixin el millor de les dues últimes mostres: molta gent i que gaudeixin més estona de la MOMA”.

 

Cervesa artesana i activitats

La tercera edició de la MOMA va presentar una desena de cervesers i va haver-hi representades una cinquantena de referències de cerveses. Enguany els assistents també van poder gaudir d’un bon nombre d’activitats paral·leles: campionats de Cornhole i de Galets, els concerts dels grups Bunker Li i Pirat’s Sound Sistema o jocs.

 

Es presenta “L’Ermita”, la cervesa artesana i solidària de Castellvell

Coincidint amb la celebració de la MOMA, enguany també es va presentar “L’Ermita”, la primera cervesa artesana de Castellvell del Camp. La cervesa, d’edició limitada, es va poder adquirir a la mostra per un preu solidari de 3 euros, que aniran destinats al Banc d’Aliments de Castellvell.

 

La nova cervesa ha estat elaborada i envasada per Cervesa Els Maginets SL de Montferri -Les Clandestines-. L’ampolla, dissenyada per Juan Francisco Martín, està inspirada en un element emblemàtic del patrimoni de Castellvell, com és l’Ermita de Santa Anna.

 

Pel que fa a les característiques de la nova cervesa, “L’Ermita” és una Bohemian Pils elaborada amb  malta d’ordi i conté llúpol i llevat. La cervesa té 5 graus i es presenta en un envàs de 33 cl.