El Secretari d’Estat de Turisme visita Mont-roig del Camp

Durant la trobada han repassat els projectes del Pla de Sostenibilitat Turística que suposaran un abans i un després de la destinació turística de Mont-roig i Miami Platja

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La futura via verda sobre l’antic traçat del ferrocarril de la costa, al terme municipal  de Mont-roig del Camp, ha rebut avui l’aval de la Secretaria d’Estat de Turisme.  Fernando Valdés, secretari d’Estat de Turisme, de visita oficial avui al municipi, ha  manifestat la intenció de l’ens de donar suport a aquest projecte, clau per al futur del  desenvolupament turístic de la zona, seguint criteris de sostenibilitat. 

Valdés ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de Mont-roig del Camp,  Fran Morancho, i la regidora de Turisme, Yolanda Pérez, aquesta mateixa tarda, en la  qual s’han repassat els diferents projectes que rebran finançament dels Plans de  Sostenibilitat Turística en Destinacions 2022.  

Recordem que el projecte presentat per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp és de  3’9 milions d’euros i estarà finançat a parts iguals per l’Ajuntament, el govern de  l’Estat i la Generalitat. Aquest pla contempla la creació de l’Ecoteca, un centre de  convencions per atraure congressos de petit format i esdeveniments, la  reurbanització de la Plaça Girona i la implantació d´un pàrquing cobert per a  bicicletes o el pla director del centre històric de Mont-roig, entre d’altres accions. 

Valdés ha volgut felicitar l’alcalde de Mont-roig del Camp i el govern municipal per  l’esforç que realitza i ha destacat que aquest és un dels 28 municipis seleccionats de  tot l’Estat dels més de 200 que s’han presentat a la convocatòria, reconeixent de  forma implícita la qualitat de la proposta. “No hi ha dubte que l’aposta de Mont-roig  del Camp per allargar la temporada turística els 12 mesos de l’any és destacada,  igual que ho són els projectes de regeneració dels espais públics i la millora de la  destinació turística seguint criteris de preservació del territori i del litoral”, ha dit  Valdés. Per Fran Morancho “és molt important que l’aposta per la transformació del 

municipi que estem impulsant rebi el reconeixement i el suport del Secretari d’Estat  de Turisme. Som un municipi turístic i per això cal posar en valor aquesta visita” i ha  afegit que “el Pla de Sostenibilitat Turística representarà un abans i un després per  Mont-roig i per Miami Platja”. 

Durant la jornada, Valdés ha visitat també les instal·lacions de Mas Miró per assistir a  una reunió del Patronat de la Fundació Mas Miró, de la qual n’és membre. Una  reunió que també ha comptat amb la presència del net de l’artista, Joan Punyet.  

El pas per Mont-roig del Camp ha quedat també segellat amb la dedicatòria que el  Secretari d’Estat de Turisme ha fet al llibre d’honor de l’Ajuntament de Mont-roig del  Camp.