El III Mercat Medieval de Castellvell del Camp arrenca ple de novetats

El passatge del terror “La plaga”, la presència de l'excèntric carro del Zurco o l'oferta de les més de 30 parades capten l'atenció dels primers visitants

temps lectura-Temps de lectura: 5 minuts

Castellvell del Camp va donar la benvinguda aquest divendres a la tarda al III Mercat Medieval, que se celebrarà durant tot el cap de setmana. L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, va inaugurar el mercat acompanyat de regidors del consistori i representants de l’Associació Cultural Reus Medieval.

Enguany la fira medieval arriba amb importants novetats. Entre les més destacades, hi ha la recreació d’un campament medieval a les escoles velles, on conviu un grup de 10-12 persones; un campament de bruixes amb passatge infantil, pintacares, fotomaton amb animació i una zona de jocs, que obrirà dissabte i diumenge; i “La plaga” passatge del terror per als més valents, que es va estrenar ahir a la tarda. Aquestes dues darreres activitats es faran a l’antic Celler de Castellvell, que s’estrena com a nou espai de la fira medieval.

Un dels principals atractius de la primera jornada del mercat va ser “La plaga”, el passatge del terror, un recorregut per un hospital medieval, amb metges i monjos infectats per la pesta, i en el qual els visitants es van endinsar en el més profund de la pesta negra. El passatge obre les tardes i vespres del divendres, dissabte i diumenge, de 18 a 22 h. El preu de l’entrada és de 3 euros i es pot adquirir al mateix celler.

En acabar la cercavila inaugural, cap a les 19:45 h, l’associació La Teatrera de Castellvell va oferir al seu estand un petit tast de l’obra de teatre ‘Un dia qualsevol’, que presentaran el 21 d’octubre al Teatre de l’Orfeó Reusenc. Aquest dissabte (12:15 h i 20:15 h) i diumenge (13:00 h) tornaran a fer un tast de l’obra. Al seu estand també sortejaran 4 entrades per assistir a la presentació íntegra de l’obra a l’Orfeó Reusenc.

Els sons i les melodies musicals de la colla Els Fènix van passejar per tot el mercat delectant-nos amb les seves melodies medievals. A continuació, al pati de les escoles velles, es va poder gaudir d’una lluita de cavallers a càrrec dels integrants del campament medieval.

L’espectacle de foc nocturn itinerant també va servir per tancar el primer dia de mercat.

Un altre dels personatges que va cridar més l’atenció i que va arrencar més d’un somriure dels visitants va ser “El Zurco” i el seu carro carregat de bogeries inesperades i excèntrics adorns. La seva presència va omplir els carrers del mercat d’entremaliadures medieval i de sarcàstics comentaris.

 

Més de 30 paradetes, mostres d’oficis i tallers

El carrer Pompeu Fabra seguieix sent un any més l’eix central de la fira medieval, que aplega més d’una trentena de parades de bijuteria, alimentació i restauració. Hi trobarem parades d’embotits i formatges, forn de pa, encens, olives, minerals, una taverna de 30 metres i la foodtruck reusenca “La Ganxeta”, que es decorarà per l’ocasió i ens oferirà els seus “tacos”.

El mercat medieval també compta amb la presència de 4 mostres d’oficis (encunyació de monedes, fabricació de paper, fuster i picapedrer). També hi ha 4 tallers de fabricació d’espelmes, pintar gots, beuratges màgics i de pintar galetes, que es fan al pati de les escoles velles en horari de matí i tarda (d’11 a 13 h i de 18 a 20 h).

 

Presència d’entitats locals

La fira medieval d’enguany també aposta per la participació de quatre entitats del municipi: L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, La Teatrera. El Club Patina Castellvell i l’Associació Protectora Mius.

A banda de l’activitat teatral esmentada, el Club Patina Castellvell organitza una jornada de portes obertes durant la fira medieval i l’Associació Protectora Mius es dona a conèixer amb projectes com la colònia de gats. I a l’estand de Protecció civil també es fa una recollida d’aliments amb destinació al Banc d’aliments de Castellvell.

 

Horari de la fira

L’horari d’obertura de la fira serà el divendres, de les 18 a les 23 h, el dissabte d’11 a 23 h, i el diumenge, d’11 a 22 h. La restauració romandrà oberta fins més tard de l’hora de tancament si la situació ho requereix.

 

On aparcar?

L’organització ha habilitat una sèrie de llocs per a poder aparcar durant la celebració del mercat medieval de Castell del Camp.

Si veniu per la carretera de Reus, teniu tres opcions per a poder aparcar. El carrer de la Mineta, el pàrquing del carrer de l’Hostelera, el mateix carrer de l’Hostelera i l’avinguda President Companys:

Si veniu d’Almoster o per la carretera de la Selva del Camp, l’aparcament serà al Camí dels Recs. Recordeu que per arribar-hi no podreu passar pel carrer Pompeu Fabra, ja que estarà tallat pel mercat medieval. L’accés serà pel carrer Sant Jaume o pel carrer Sant Jordi.

  • Camí dels Recs

L’organització demana que es respectin els llocs habilitats en funció des d’on s’arribi per tal de garantir una circulació fluida i evitar possibles embussos.

 

Els sortejos

Per estar informats de totes les novetats del mercat medieval i participar en els sortejos que es realitzaran podeu seguir-los a les xarxes socials oficials de l’associació cultural Reus medieval.