Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

«De la biblioteca estant», nou pòdcast de les Biblioteques Municipals de Reus

Avatar photo

El tercer capítol estarà dedicat a literatura de temàtica LGTBI+

Les Biblioteques Municipals de Reus han engegat aquest estiu «De la biblioteca estant», una nova iniciativa, consistent en un pòdcast divulgatiu que tracta diferents temàtiques al voltant del món de la literatura i els llibres, a través de tertúlies, entrevistes i d’altres con tinguts. La idea neix de la relació que Xavier Amorós va tenir amb la ràdio al llarg de tota la seva vida i s’ha volgut explorar aquest format per a l’aportació de nous continguts.

El nou programa radiofònic té una durada d’uns 30 minuts i una periodicitat mensual, i es pot escoltar a través dels webs de les Biblioteques de Reus i LANOVA Ràdio de Reus, coproductora de l’espai, i a les plataformes Ivoox i Spotify. ReusCultura i l’emissora reusenca difondran el programa a través de les seves xarxes socials, i a més les biblioteques distribuiran cartelleria específica amb codis QR, tant per poder accedir a escoltar el pòdcast des de dispositius mòbils, com perquè els usuaris hi puguin fer contribucions amb comentaris o notes de veu.

De moment ja s’han estrenat els dos primers capítols de «De la biblioteca estant». Amb motiu de la celebració de l’Any Xavier Amorós, en el primer, «Qui era Xavier Amorós?», s’explica la figura de l’escriptor reusenc a través de la mirada de la seva filla, l’escriptora i professora Maria Lluïsa Amorós; Elena de la Cruz Vergari, directora d’Obrador Edendum i professora de la URV, i Cristina Garreta, directora de les Biblioteques Municipals de Reus.

En el segon, «Els joves també escrivim!», es parla sobre la creació literària entre els adolescents amb Montse Giménez i Roser Andreu, alumnes del Taller d’Escriptura Creativa del Casal de Joves de Reus celebrat aquest mes de juliol, i Ismail Moussati, guanyador de la Poetry Slam 2022 sobre Gabriel Ferrater, i Júlia Moreno, guanyadora de la Poetry Slam 2023 sobre Xavier Amorós.

Per la seva banda, el tercer capítol estarà dedicat a literatura de temàtica LGTBI+, i comptarà amb la participació de tècnics de les biblioteques i d’H2O, el col·lectiu LGTBI del Camp de Tarragona.

«De la biblioteca estant» agafa el seu nom del recull d’articles «De Reus estant», que Xavier Amorós va publicar el 1995.

«De la biblioteca estant» és una coproducció de les Biblioteques Municipals de Reus i LANOVA Ràdio de Reus, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 − eighteen =

Notícia anterior

Va a l’hospital amb mal de cap i li troben una bala al crani

Notícia següent

Blanes comença el compte enrere pel 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici que s’enceta divendres

Notícies relacionades