Les capses de la Festa Major reparteixen 2.000 gorres als nens reusencs

Els infants tenien per davant una sèrie de reptes que han hagut de resoldre a través de propostes de les 5 diferents capses que representen parts de la Festa Major

Els nens i les nenes dels centres escolars de Reus que hagin resolt l’enigma de les capses d’aprenentatge de la Festa Major poden passar durant tot el dia d’avui, dia 28 de juny, vigília de Sant Pere, per la Botiga de la Festa Major a recollir el seu premi. En concret, des de ReusCultura i amb el patrocini de la Basf, s’han editat 2.000 gorres que es repartiran entre la canalla.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística i d’Educació, ha explicat que “aquesta és una proposta més de les que hem pensat enguany per vestir la ciutat de festa, ja que, en aquesta ocasió 2.000 nens i nenes lluiran la gorra de la Festa Major, una iniciativa que se suma als domassos de la festa, a la samarreta de la Festa Major i a les lones ignífugues que s’han preparat per vestir els aparadors i protegir-los de les espurnes del foc”.

El fil conductor d’aquesta proposta educativa va començar quan els nens i les nenes veuen que han desaparegut les claus de Sant Pere i que, si no les troben, no es podrà fer la Festa Major. Els infants tenien per davant una sèrie de reptes que han hagut de resoldre a través de propostes de les 5 diferents capses que representen parts de la Festa Major: el foc, els castellers, els gegants, els balls i els elements del Seguici Festiu.

Al final dels reptes van trobar un cofre en la qual hi havia un codi QR i els enllaçava en un vídeo en el qual l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el regidor de Cultura i Política Lingüística i d’Educació, Daniel Recasens, els desvetllaven el que ha passat i els convidaven a viure i a gaudir de la Festa Major com a premi d’haver aconseguit desvetllar el misteri de la desaparició de les claus de Sant Pere.