Dilluns, 11 de novembre de 2024
És notícia

Més de 90 bars i restaurants de Cambrils aposten pel reciclatge a través del segell “Ecohostelers”

Avatar photo

Un total de 91 establiments HORECA de Cambrils ja formen part del projecte “Ecohostelers” d’Ecoembes, que busca fomentar el reciclatge dels envasos que es generin a les seves instal·lacions. A través d’aquest segell que certifica la seva aposta per la sostenibilitat, els bars i restaurants cambrilencs se sumen als 4.200 establiments catalans que ja participaven en la iniciativa.  

Per fer possible aquest compromís amb el medi ambient, l’organització ambiental i l’Ajuntament de Cambrils, amb el suport de FACYRE (Federació d’Associacions de Cuiners i Rebosters d’Espanya), han lliurat a aquests locals un total de 33 galledes i 20 papereres grogues perquè puguin reciclar correctament els envasos de plàstic, metall i brics. 

 

El regidor d’Espai Públic i Sostenibilitat, Alejandro Garcia, ha destacat la necessitat de fomentar les bones pràctiques per tenir cura del medi ambient i ha assegurat que el compromís del sector de l’hostaleria és imprescindible  per avançar en matèria de reciclatge, reducció del desaprofitament alimentari i gestió sostenible de recursos. En aquesta línia, el regidor ha agraït la implicació d’hotels, restaurants i cafeteries en el projecte i ha animat a tothom a fer un consum responsable, escollint establiments compromesos amb el medi ambient.  

Per part seva, Ana Menéndez, especialista d’Ecoembes a Catalunya, ha assegurat que aquesta iniciativa és de “vital importància” per al sector. “El segell ‘Ecohosteleros’ busca millorar la comunicació amb els hostalers i hostaleres i oferir-los continguts de qualitat i d’utilitat, i que crèiem necessària per fer un pas més en matèria d’economia circular”, ha afirmat. Alhora, l’especialista s’ha mostrat convençuda que “aquesta aventura ens deixarà molt bon gust de boca” i ha agraït a les autoritats locals i al sector que s’hi hagin sumat. 

 

A més, amb el propòsit de fomentar les bones pràctiques mediambientals entre el sector, els establiments reconeguts com ‘Ecohostelers’ tenen a la seva disposició formació i recursos, a través d’una plataforma online, sobre actualitat legislativa al sector i temes com slow food, servei de lliurament a domicili (delivery), seguretat i qualitat alimentària o trash cooking. Així mateix, reben una newsletter mensual amb les principals novetats en matèria de sostenibilitat del sector i poden accedir a articles i notícies sobre reciclatge, esdeveniments o tendències. 

Una altra de les possibilitats que ofereix aquesta plataforma és l’accés a diferents serveis i incentius com a invitacions a fires gastronòmiques, tant autonòmiques com estatals, un canal de comunicació directe amb els membres de la comunitat i l’administració local, packs de continguts per a les xarxes socials, auditories gratuïtes sobre la petjada digital de les xarxes socials o materials com a díptics i guies sobre la correcta separació de residus. 

 

Sobre Ecoembes 

Ecoembes és una organització que fa possible que la societat col·labori cada vegada més amb el reciclatge al contenidor groc i blau a Espanya. Gràcies a aquesta col·laboració de la societat, avui 4 de cada 5 llars diuen reciclar els seus envasos (de plàstic, llaunes, brics, paper i cartró) en aquests contenidors per donar-los una segona vida i protegir el medi ambient. Ecoembes no té ànim de lucre i la seva activitat està regulada per la Llei 7/2022 i el Reial decret 1055/2022. A Espanya, el 2022 es van reciclar més d’1,6 milions de tones d’envasos de plàstic, metall, brics, paper i cartró, un 3,6% més respecte a l’any anterior. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor un jugador d’hoquei gel en seccionar-se el coll amb la fulla d’un patí

Notícia següent

Badalona inicia el muntatge de l’arbre de Nadal gegant

Notícies relacionades